Voormalig wethouder Gerard Kuipers gaat aan de slag in Hilversum

12 mrt 2020, 13:10 Nieuws
gerard kuipers voor de evenementenladder jaap koper
De voormalige Zandvoortse wethouder Gerard Kuipers van D66 Zandvoort gaat aan de slag in Hilversum als wethouder, waar hij Wimar Jaeger opvolgt. Volgende week gaat Kuipers aan de slag met als een van de belangrijkste taken, Hilversum als mediastad verder te ontwikkelen.
(bron: D66 Zandvoort)
Voordracht
D66 Hilversum draagt Kuipers volgende week voor tijdens een extra raadsvergadering voor aan de gemeenteraad. Annemarie den Daas die de fractie in Hilversum leidt, is blij met de opvolger van de vorige week afgezwaaide Jaeger. De fractievoorzitter van de Hilversums democraten zegt dat Kuipers ervaring heeft met portefeuilles economie, regio, toerisme en de MRA, de Metropoolregio Amsterdam. Zij vindt dat mede door zijn inzet Zandvoort weer haar allure en internationale aantrekkingskracht terugkreeg.
Extra raadsvergadering
Kuipers is dus door de gemeentelijke screening gekomen en zal volgende week woensdag in een extra raadsvergadering worden voorgedragen aan de gemeenteraad. Deze moet nog stemmen over de aanstelling van de oud-wethouder van Zandvoort, maar gezien het feit dat de coalitie onverdeeld positief is over deze kandidaat, is dat een gelopen race. In Zandvoort heeft Kuipers een bestuurlijke rol gespeeld bij de voorbereidingen rondom de Formule 1 op het Circuit Zandvoort.