Windmolens op zee en uit het zicht

26 dec 2015, 11:00 Nieuws
5i5a4045
Afgelopen week hebben Zandvoort met nog vier andere kustgemeenten dat minister Henk Kamp haast moet maken met windmolens op zee. Verzetwindmolens die eerder actie heeft gevoerd tegen windmolens binnen de twaalf mijlszone, is net als de gemeente Zandvoort voor windmolens op zee.
Doelstellingen
Verzetwindmolens kiezen voor een strategie om de windmolens op zee te steunen. ,,Maar wel met een zeer sterke voorkeur voor dat de windmolens uit het zicht staan", zegt Albert Korper van Verzetwindmolens. Volgens Korper 'reiken' de kustgemeenten Kamp de hand en steunen hem ook, maar manen de kustgemeenten de minister wel tot spoed. Verder denkt Korper dat Kamp z'n doelstellingen volgens de Algemene Rekenkamer niet gaat halen. ,,Wij helpen hem door te stellen dat op IJmuiden Ver voldoende ruimte is om de doelstellingen wél te realiseren", zegt Korper.
Wet Stroom
Wat volgens Korper ook meespeelt, is dat de Wet Stroom door de Eerste Kamer is verworpen. Daarmee denkt Korper dat Kamp een vertraging van zes maanden oploopt om zijn plannen er doorheen te krijgen. Ook denkt dat Korper dat Kamps doelstellingen verder onder druk komen te staan.