Extra aandacht van politie in Keesomstraat na schietpartijen

Foto: Wim Meijer Fotografie

De komende tijd zal de politie extra aandacht besteden voor de Keesomstraat na twee schietpartijen in twee weken tijd. Komende woensdag is er zelfs een ‘mobiele wijktafel’ van de politie in de straat waarbij de politie in contact wil komen met buurtbewoners.

Mobiele wijktafel

Met de komst van de ‘mobiele wijktafel’ heeft de politie twee doelen. Ze willen de zorgen van de buurtbewoners delen, maar ook proberen weg te nemen, hoewel er bij een aantal bewoners de schrik er goed in zit. Het andere doel is om getuigen te vinden die iets gezien of gehoord hebben bij de twee schietincidenten in de straat.

Dringende oproep

Eerder deze week heeft de politie nog een dringende oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Volgens de politie gaat het om een man die op een andere man heeft geschoten. Dat is gebeurd op een galerij waarbij de schutter de andere man onder vuur heeft genomen, terwijl hij daar heeft gelopen.

Geschoten

De schutter heeft volgens de politie het ook voor zien op een mevrouw die op dat moment toevallig langs loopt met haar honden. Inmiddels heeft de politie de vrouw gesproken, maar zoekt de politie naar meer getuigen. Het is nog onduidelijk waar de dader precies mee geschoten heeft. Zo zijn de dader en de man waarop is geschoten, allebei nog voortvluchtig.

Eerste incident

Het is niet de eerste keer dat de Keesomstraat is opgeschrikt door een schietpartij. In de nacht van 20 op 21 oktober is het ook al raak geweest in de straat. Tijdens dat incident is er bij een flat geschoten, waarbij volgens buurtbewoners wel vier tot zes keer is geschoten.┬áBij het sporenonderzoek heeft de politie later op en rond het parkeerterrein verschillende kogelhulzen gevonden. Drie auto’s zijn daarbij beschadigd geraakt door de rondvliegende kogels. Ook daar zijn de dader en het vermeende doelwit gevlucht.

Reacties