Politie deelt bijna zeshonderd bekeuringen uit voor te hard rijden bij verkeerscontroles in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

De politie heeft bij verschillende verkeerscontroles in Zandvoort bijna zeshonderd bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de maximum snelheid. De verkeerscontroles zijn onder meer gehouden op de Zeeweg, Boulevard Barnaart, Burgemeester van Alphenstraat, Van Lennepweg en de Zandvoortselaan.

(bron: Politie.nl)

Bekeuringen

In totaal zijn er de afgelopen week tijdens de controle vijfhonderdtachtig (580) bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. De controles zijn gedaan met de radaropstelling en met een uit de hand te bedienen laser waarbij de hoogst gemeten snelheid 159 km per uur was. Op de Zeeweg, waar deze snelheid werd gemeten, geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. Dit was tijdens het mooie weer om 15.30 uur ’s middags. Van deze bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd.

Bromfietscontroles

Verder heeft de politie de bekeuringen uitgeschreven bij bromfietscontroles voor het overschrijden van de constructiesnelheid en het rijden zonder rijbewijs. Ook heeft de politie begrenzers in beslaggenomen. Het gaat hier om apparaten die worden ingeschakeld op het moment van een controle. De bromfietsmotor levert dan een stuk minder vermogen dan anders.

Reacties