Politie waarschuwt voor drugslabs in leegstaande loodsen

Foto: Pixabay

De politie waarschuwt in de regio voor drugslabs in leegstaande loodsen of bedrijfsloodsen, omdat criminelen deze kunnen ombouwen tot ruimtes voor het produceren van onder meer levensgevaarlijke chemische fabriekjes voor xtc en amfetaminen. Volgens de politie vormen dergelijk leegstaande ruimtes een aantrekkingskracht van criminelen.

(bron: Meld Misdaad Anoniem)

Campagne

Op de website Meld Misdaad Anoniem is een campagne daarover gestart, omdat de politie stelt dat drugslabs meer impact hebben op een buurt of bedrijf dan iedereen denkt. Kwaadwillende lieden of criminelen zetten een laboratorium slordig in elkaar met een grote kans op ontploffing. Het gevaarlijke afval wat daarbij vrijkomt, is eveneens een groot probleem omdat deze lieden dit elders achterlaten of dumpen. Ook is het risico dat gebouwen of gebieden onherstelbare schade oplopen.

 

Onveilig gevoel door aanwezigheid criminelen

De politie wijst er op dat daarbij de aanwezigheid van criminelen in de buurt een onveilig gevoel geven. In ruil voor grote geldbedragen raken kwetsbare mensen betrokken bij het criminele circuit met intimidatie en geweld tot gevolg. Wie eenmaal meewerkt aan een drugslab komt er bijna niet meer uit. ,,Als verhuurder van een pand ben je zelfs medeplichtig aan het witwassen van crimineel geld. Houd je buurt veilig en meld vermoedens anoniem”, zegt de politie op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Reacties