112

Politiemensen op de fiets houden motordief aan

Foto: Politie

ZANDVOORT – Een op de fiets surveillerende politieman heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de achtervolging ingezet op een motorrijder die met een opvallend hoog toerental en met een een luid brullend geluid door de Lorentzstraat reed, ook geen hel droeg, en vervolgens ten val kwam.

Toen de agent op de ten val gekomen motorfietser affietste zag hij dat deze weer op de motor stapte en wegreed. De agent zette daarop  met zijn mountainbike de achtervolging in. Toen hij in zijn achtervolging via de Thomsonstraat en de Celsiusstraat het zicht op de vluchtende motor kwijtraakte stelde hij zijn collega’s via de portofoon in kennis van het incident waarop een van zijn collega’s met zijn fiets de Celsiusstraat blokkeerde. De motorfietser reed echter om deze blokkade heen waarna ook deze politieman de achtervolging inzette op zijn mountainbike. Uiteindelijk troffen de agenten de motorfietser aan in de Kamerlingh Omnesstraat. De motorfiets stond in de onmiddellijke omgeving geparkeerd.

Bij onderzoek bleek de motorfiets van diefstal afkomstig. Deze was gestolen uit een garagebox aan het Burgemeester van Fenemaplein in Zandvoort. De benadeelde heeft aangifte van diefstal gedaan en de verdachte, een 43-jarige man uit Zandvoort, is aangehouden.

Cookieinstellingen