Lions start met whoZnext voor jeugdleden

Foto: Jaap Koper

Eind oktober is de Zandvoortse basketbalvereniging The Lions gestart met het project whoZnext. Doel van het project is om jeugdleden nog beter betrekken bij de basketbalvereniging.

Starttraining

Het Team Sportservice Heemstede-Zandvoort heeft de starttraining verzorgd. Een team van 6 jongeren uit de vereniging zijn alles te weten gekomen over het organiseren van evenementen. Onder begeleiding van een coach van de vereniging, gaan de zes met ondersteuning van het team, jaarlijks een aantal evenementen organiseren, wat volgens het team Sportservice Heemstede-Zandvoort vooral is bedoeld voor de jeugd en wat ook door de jeugd is georganiseerd.

Brainstorm

De starttraining van whoZnext is begonnen met onder meer een brainstorm. Daar hebben de jongeren zelf de mogelijkheid gekregen om hun behoeftes kenbaar te maken. Tijdens de brainstormavond zijn behoorlijk wat ideeën over tafel gegaan.

Evenementen

De ideeën hebben hoofdzakelijk betrekking op de sport basketbal, maar ook de basketbalevenementen. Ook heeft het team Sportservice Heemstede-Zandvoort de wens uitgesproken dat er in Zandvoort zelf ook een goed basketbalplein komt.

Tooernooi

Op het lijstje van de drie meest gewenste evenementen staat een toernooi voor leden en introducees met een leuk thema. Verder is er een idee voor een 3×3 toernooi op de boulevard en een ‘dunk-contest’ met een trampoline.

Aan de slag

Met het eerste idee zijn de jongeren volgens het Team Sportservice Heemstede-Zandvoort dezelfde avond nog aan de slag gegaan. Net als in een echt bestuur hebben zij zelf teamrollen als voorzitter, secretaris en penningmeester ingevuld.

Draaiboek

Verder hebben de deelnemers aan whoZnext een draaiboek gemaakt en hebben zij gezorgd voor de pr en het maken van een begroting. Aan het eind van de avond zijn de zes al ver gevorderd met de organisatie, en hebben zij een volgende vergadering gepland om het evenement verder door te spreken.

'

Reacties

article
10422
Lions start met whoZnext voor jeugdleden
Eind oktober is de Zandvoortse basketbalvereniging The Lions gestart met het project whoZnext. Doel van
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/10422/lions-start-whoznext-voor-jeugdleden/
2018-11-11T14:11:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/01/10112230/Schoolbasketbaltoernooi-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
basketbalvereniging, Team Sportservice Heemstede-Zandvoort, The Lions, whoZnext
Sport