Ten Brinke en Beelen winnen Zandvoort 500

Foto: Bert Westendorp

Bernard ten Brinke en Jelle Beelen wonnen afgelopen zaterdag de Zandvoort 500. De race was de eerste van in totaal drie races die meetellen voor het Winter Endurance Kampioenschap.

De twee reden met een Renault RS01 en moesten alleen het duo Rick van Geffen en Paul Meijer met een Radical tijdelijk voor laten gaan, toen de weersomstandigheden sterk wisselden. Van Geffen en Meijer reden te lang door op hun ‘slicks’, terwijl het merendeel al op regenbanden stond, vanwege de natte baan tijdens de Zandvoort 500. Het duurde niet lang toen de Renault de Radical bij de kladden had om vervolgens de wedstrijd verder gedecideerd uit te rijden.

 

Zandvoort 500 Jaap KoperOpvallend was ook het optreden van Zandvoorter Ard Keff. De lange Zandvoorter die in een BMW E30 meerdere malen kampioen was van Nederland reed nu ook met een soortgelijke BMW mee. Heel even leek het avontuur te stranden tijdens de Zandvoort 500. Dat gebeurde na een fikse aanrijding, maar na vijftig minuten kon de gehavende BMW de baan weer op een reed Keff ook nog snelle rondetijden. Het was een ‘last minute’ inschrijving. ,,Toen Mathijs Bakker mij vroeg of ik zaterdag mee wilde ‘gummen’, hoefde ik niet lang na tedenken”, zei Keff na afloop.

De andere winnaars uit de verschillende divisies waren: Eric van de Munckhof en Henry Zumbrink in de Divisie II met een BMW, Niels Langeveld, Ronald en Mika Morien met een Renault Clio in de Divisie III en Henk Maassen en Robin Vogel met een VW Golf in de Divisie IV.

Cookieinstellingen