Winterrace Zandvoort Reborn levert nuttige informatie op voor Dutch Grand Prix

7 maart 2020 Zandvoort Reborn, 2e race winter endurance kampioenschap op het vernieuwde circuit Zandvoort. Foto Chris Schotanus
Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

De winterrace Zandvoort Reborn levert nuttige informatie op voor de Dutch Grand Prix op het Circuit Zanvdoort die in het eerste weekend van mei gaat plaatsvinden. De organisatoren zijn tevreden over de opkomst als het gaat om het deelnemersveld.

Achter gesloten deuren

Dit weekend is ook bekend geworden dat de Grand Prix van Bahrein achter gesloten deuren wordt afgewerkt, vanwege het coronavirus. De autoriteiten hebben al de nodige maatregelen genomen voor de Grand Prix door de kaartverkoop te bepreken en mensen van ongeveer een meter afstand te laten zitten. Alleen zien de organisatoren er nu kennelijk helemaal vanaf om het publiek toe te laten voor de Formule 1 race.

Coronavirus

Van het coronavirus op het Circuit Zandvoort is weinig sprake. Of het moet het racevirus en het angstvirus zijn, wat bij sommigen speelt, maar over het algemeen klinkt het enthousiasme door bij de deelnemers aan de winterrace Zandvoort Reborn als de nodige toeschouwers die daarbij aanwezig zijn geweest.

Aanweizg

Ook sportief directeur Jan Lammers van de Dutch Grand Prix is aanwezig om een kijkje te nemen hoe de wedstrijd zich verloopt. Wat Lammers opvalt, zijn al de nodige remsporen bij de Tarzanbocht. Volgens Lammers hebben al veel deelnemers de ontsnappingsroute ontdekt. Dat beidt ook weer het voordeel dat deelnemers de race weer kunnen vervolgens als ze om de grindbak heen kunnen rijden.

7 maart 2020 Zandvoort Reborn, 2e race winter endurance kampioenschap op het vernieuwde circuit Zandvoort. Foto Chris Schotanus

Spektakel

,,We hebben ook gezien dat de Hugenholtzbocht voor veel spektakel zorgt. Eigenlijk iets te veel, want bij de Slotemakersbocht en Scheivlak zijn ze nu nog naar het zoeken naar een Porsche”, zegt Lammers gekscherend voor de microfoon van ZFM Zandvoort. Wel voegt de sportief directeur er direct aan toe dat het wel de lessen zijn die de Dutch Grand Prix wil leren voor het eerste weekend in mei. Volgens Lammers is het ook bedoeld om bij verschillende scenario’s daar je maatregelen op kan nemen.

Beelden zijn van Scheivlak TV

Onfortuinlijke rijder

De onfortuinlijke rijder blijkt Huub van Eindhoven te zijn. Het is waar Lammers ook in het gesprek voor de ZFM Zandvoort microfoon ook op doelt. De race heeft een karakter van een ProAm race, waarbij het merendeel bestaat uit de ‘Am’s’ (Amateurs). Van Eindhoven heeft in het weekend een duo gevormd met niemand minder dan Jaap van Lagen. De coureur uit Ede die naam heeft gemaakt in onder meer de Porsche Super Cup is zelf niet meer aan het stuur gekomen.

Racenestor

Ook racenestor Michael Beleekemoen rijdt mee. De inmiddels 70-jarige Bleekemolen rijdt nog vol overtuiging mee en heeft ook de nodige tijd moeten nemen om bepaalde lijnen op het vernieuwde circuit te ontdekken. Volgens de oud Formule 1 coureur kun je in de Arie Luyendykbocht zelfs je achterruit gaan schoonmaken. Waar hij daar als coureur in de oude situatie soms wat moet liften, is het nu plankgas er door heen. ,,Je kunt zelfs achterstevoren rijden”, zegt Bleekemolen.

7 maart 2020 Zandvoort Reborn, 2e race winter endurance kampioenschap op het vernieuwde circuit Zandvoort. Foto Chris Schotanus

Foto’s: Essay Produkties, Chris Schotanus

Reacties