Wedstrijdleider Formule 1 baalt van uitstel Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Formule 1 wedstrijdleider Michael Masi baalt van de uitstel van de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort. Volgens hem heeft die wedstrijd gewoon kunnen plaatsvinden in een normaal seizoen zonder de abnormale omstandigheden rondom het coronavirus.

Klaar voor

,,Ze waren er echt klaar voor”, zegt Masi in een interview met Sky Sports. Volgens hem is daar geen enkele twijfel over mogelijk. Masi prijst de Dutch Grand Prix organisatie dat ze in relatief korte tijd heel veel werk hebben verzet.

Geen Formule 1 race in 2020

Eerder deze week is het besluit gevallen om dit jaar geen Formule 1 race te organiseren in de badplaats. Sportief directeur Jan Lammers benadert het nuchter en heeft al gezegd dat er nog wel een jaartje bij kan voordat het circus neerstrijkt op het Circuit Zandvoort.

Interview

Deze week heeft Lammers ook nog een interview gegeven voor het autosportmedium Motorsport.com

Zonder publiek

Hoewel het Zandvoortse circuit voor dit jaar nog is gevraagd om een race te organiseren zonder publiek, wil de Dutch Grand Prix dat liever vieren met de fans. De kaartjes blijven gewoon geldig voor de race in 2021. Wanneer die wordt gehouden is nog onbekend.

Reacties