Circuit verandert in stormbaan tijdens Stormloop

Pepijn Paap tijdens de start
Pepijn Paap tijdens de start
Foto: Jaap Koper

Het hele Circuit Park Zandvoort gebruiken als stormbaan. Dat gebeurt alleen tijdens de Stormloop waarbij onverschrokken deelnemers de nodige obstakels moeten nemen over een afstand van vijf of tien Engelse mijlen.

Warming Up

Om goed deel te kunnen nemen aan de Stormloop krijgen de deelnemers voor de stormbaan een warming up van personal trainer Bianca Karel. Dat het raadzaam is, blijkt wel, want op zowel de vijf als tien Engelse mijlen komen de sportievelingen het nodige water tegen. Zeker in de omstandigheden van de Stormloop 2016 waar de temperaturen nou niet de waarden halen die bij een lente horen.

Zandvoorters

Veel Zandvoorters hebben deelgenomen aan de Stormloop op het circuit. Een deelnemer die graag aan dit soort evenementen meedoet, is Pepijn Paap. Ooit heeft hij meegedaan aan de Fitgames die voormalig sportschoolhouder Remy Draaijer heeft georganiseerd. Paap is steevast een topper geweest en dat bewijst hij ook tijdens deze Stormloop over tien Engelse mijlen. ,,Eitje”, klinkt het na afloop uit de mond van de robuuste Zandvoortse sportman. Paap heeft deze obstakel loop ter voorbereiding gebruikt voor een veel zwaardere die binnenkort in Duitsland plaatsvindt.

Pepijn Paap: 'Eitje'
Pepijn Paap: ‘Eitje’

Spartaans

De voorbereiding van voormalig raadslid Gijs de Roode kun je gerust ‘spartaans’ noemen. Op het strand heeft De Roode in de aanloop naar de loop een training afgewerkt onder leiding van niemand minder dan ‘iceman’ Wim Hof. Ook De Roode doet mee aan de stormbaan over tien Engelse mijlen. ,,Waterkoud”, klinkt het uit de mond van het voormalig raadslid. ,,Vooral bij het terrein van de SV Zandvoort heb ik in het water gelegen”, klinkt het uit de mond van De Roode.

'Iceman' Gijs De Roode
‘Iceman’ Gijs De Roode

Grensverleggend

Nigel Berg voor de Stormloop
Nigel Berg voor de Stormloop

Onlangs heeft Nigel Berg nog een invalbeurt gedaan bij de SV Zandvoort, maar het voetballen verruilt Berg steeds meer voor andere sportieve uitdagingen. ,,Ik sport elke dag. Als ik een dag niet sport ben ik gewoon chagrijnig”, zegt Berg. Dat hij onderweg nog even de clown uithangt met een heuse radslag, geeft alleen maar aan hoe grensverleggend hij bezig is. ,,Dat is ook wat ik wil. Ik wil grensverleggend bezig zijn”, zegt hij. De Zandvoorter vindt een obstakel loop ook prima passen bij het motto: ‘hoe zwaarder, hoe beter.’

Nigel Berg na de Stormloop
Nigel Berg na de Stormloop

Team

Ook Menno Weeda van het Circuit Park Zandvoort heeft een team bij elkaar weten te krijgen. Weeda zelf heeft ook meegedaan aan het overlevingsprogramma ‘The Island’ op Net 5. Dit keer doet Weeda niet mee, maar wel een aantal mensen die op een andere manier aan een overlevingstocht bezig zijn. Een van de mensen die uit dat team komt, is Ralph Weijers, de broer van circuitbaas Erik. Met die inbreng is inderdaad het Circuit Park Zandvoort voor één dag een stormbaan.

Foto’s

Pepijn Paap met zicht op de laatste hindernis voor de finish bij de Stormloop 2016 Jaap Koper
Pepijn Paap heeft zicht op de finish
Suzanne Belien bij het ijsbad voor de finish van de Stormloop 2016 Jaap Koper
Suzanne Belien test het ijswater voor de finish
Stefan Vleeshouwers Bart Bluijs en Hareld Moerman voor de start Jaap Koper
Stefan Vleeshouwers, Bart Bluijs en Hareld Moerman voor de loop
Hareld Moerman ziet ook de finish bij de Stormloop 2016 Jaap Koper
Hareld Moerman ziet ook de finish
Missie volbracht bij Stormloop 2016
En de drie met vriendin na de loop
Cookieinstellingen