SV Zandvoort wint ook van Koninklijke HFC

SV Zandvoort heeft tegen Koninklijke HFC een wat gemakkelijkere zege weten binnen te halen. Op het sportterrein aan de Emauslaan bij de nabijgelegen Spanjaardslaan in Haarlem heeft de ploeg van trainer Laurens ten Heuvel met 0-2 weten te winnen.

Doelpunten

Met twee doelpunten, is Koen Michielsen de belangrijkste man van de Zandvoorters. Via een mooi gegeven voorzet van de zijkant, kopt Michielsen eerst de 0-1 binnen. Later mag de aanvaller ook een vrije trap nemen, die over de muur keurig in de hoek van het doel verdwijnt waardoor SV Zandvoort de 0-2 op het scorebord zet.

Koninklijke HFC

De Haarlemmers hebben zich ook niet van het veld laten spelen. Met een goed georganiseerd 4-4-2 systeem heeft de Koninklijke HFC zich goed staande weten te houden. ,,Ze hebben gedaan wat ze moesten doen”, klinkt uit de mond van Ten Heuvel.

Andere wedstrijd

In vergelijking met het thuisduel tegen ASV Arsenal, is het duel tegen Koninklijke HFC een andere wedstrijd.  Vooral in de tweede helft speelt de ploeg volgens Ten Heuvel gedecideerd de wedstrijd uit. Na de rust haalt SV Zandvoort het tempo uit de wedstrijd en krijgen de Haarlemmers nauwelijks een kans.

Nacompetitie

,,We spelen gecontroleerd”, vertelt Ten Heuvel na afloop. De coach doelt vooral op de naderende nacompetitie waarbij iedereen zo fit mogelijk moet zijn. Met die gedachte spelen de Zandvoorters nu de laatste wedstrijden in de derde klasse alvorens het echte werk begint.

Pittig

Het echte werk dat behoorlijk pittig begint. ,,EVC uit de tweede klasse is net als vorig jaar onze tegenstander”, zegt Ten Heuvel na de wedstrijd. Vorig jaar heeft SV Zandvoort weinig positieve ervaringen aan het treffen met de Edammers. De ploeg aan de voormalige Zuiderzee is de bovenliggende partij geweest over de twee gespeelde duels.