Jan Lammers samen met Bernhard van Oranje naar Le Mans

Foto: Wikipedia Sarah Kudling cc by sa 3.0

Zandvoorter Jan Lammers en Circuit Park Zandvoort eigenaar Bernhard van Oranje zullen onder de vlag van het Racing Team Holland in actie gaan komen tijdens het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans. De twee zullen op zaterdag 18 juni starten met een 420 pk sterke Ligier JS P3, een zogeheten LMP3 Le Mans prototype.

Bucketlist

Voor Bernhard van Oranje is een race op Le Mans nog eentje die op zijn bucketlist voor komt. Voor de nieuwbakken circuit eigenaar van het Zandvoortse circuit gaat een droom in vervulling. ,,Ik vind het fantastisch dat ik met een waanzinnige auto in actie kom tijdens één van ‘s werelds meest prestigieuze race-evenementen. De sfeer op Le Mans is altijd uniek en natuurlijk is het ook super om dit samen met Jan te kunnen doen”, zegt de prins. Dat Van Oranje dat samen met Lammers gaat doen, is goed voor de begeleiding omdat de Zandvoorter in 1988 met een Jaguar de 24 uur van Le Mans op zijn naam heeft geschreven.

Sprintrace

Het doet volgens Lammers er niets aan af, dat het gaat om een sprintrace. Hij rijdt samen met Van Oranje wel op het grote circuit. ,,Per 1 januari a.s. ben ik volgens de Le Mans-criteria een zogeheten Bronzen-rijder en dat opent perspectieven voor meer races in de toekomst. De belangstelling voor Pro-Am races neemt namelijk enorm toe dus wellicht wordt dit een herstart van mijn carrière. Ik vind het geweldig om het racen met Bernhard weer op te pakken en onder de vlag van ‘Racing Team Holland’ naar Le Mans gaan, is natuurlijk hoe dan ook een geweldig leuke aanvulling op mijn cv”, zegt de Zandvoorter die dan alweer zestig jaar oud is.

Ervaring

De prins neemt ook zijn GT4 ervaring mee. Bovendien bewaart Van Oranje aan Le Mans goede herinneringen, omdat hij op het Franse circuit Europees kampioen is geworden in deze GT4 klasse. Beide rijders presenteren hun bolide tijdens de Familie Racedagen driven by Max Verstappen op 4 en 5 juni op het Zandvoortse circuit.

Cookieinstellingen