A-junioren waardevol bij SV Zandvoort

07 mei 2016, 17:55 Sport
sportcomplex sv zandvoort jaap koper
A-junioren waren voor de SV Zandvoort waardevol tegen Vlug en Vaardig. Eerder versloegen de Zandvoorters de Amsterdammers in het thuisduel met 12-1, maar in het uitduel bleef het 2-2.
Assist
SV Zandvoort kwam op voorsprong door een assist van één van de A-junioren. Max Hittinger gaf een assist waar Koen Michielsen de eerste goal uit wist te scoren. Daarna was het voor Hittinger nog niet over en bediende hij Patrick van de Oord die SV Zandvoort op 0-2 wist te zetten.
A-junioren
Naast Hittinger stelde SV Zandvoort trainer Laurens ten Heuvel nog twee A-junioren op. Ook Philip van der Linden en Chello Wawoe speelden een hele wedstrijd. Dat terwijl ze volgens Ten Heuvel ook al een halve wedstrijd met hun eigen team hadden gespeeld.
Ontzien
De trainer van SV Zandvoort had nog een reden om de drie A-junioren in te zetten. ,,Binnen de ploeg zitten er jongens met kleine pijntjes", zei Ten Heuvel na de wedstrijd. Hij wilde juist die spelers ontzien om ze later in te kunnen zetten voor de nacompetitie. Het was voor Ten Heuvel ook een opluchting dat zijn spelers zonder kleerscheuren de wedstrijd door waren gekomen.
Fitheid
,,We kijken puur naar de fitheid", zei Ten Heuvel na afloop van de wedstrijd tegen Vlug en Vaardig. ,,We hebben iedereen nodig voor de nacompetitie", zei de trainer verder. Het was dan ook een opsteker dat ook het tweede een periodetitel wist te pakken.
Blessures
Maurice Moll was ook één van de spelers die nog niet kon meespelen vanwege een blessure. ,,Hij is op de weg terug", zei Ten Heuvel. Ook Dylan Kreuger, Boy Visser en Patrick Koper waren er niet bij. De vraag was of die ook voor de nacompetitie weer beschikbaar zouden zijn. ,,Ik mag hopen van wel", was het commentaar van Ten Heuvel.