Final 4 sluit Winter Endurance Kampioenschap af op circuit

02 mrt 2016, 14:30 Sport
persbericht wek final 4 2016 pre edfo nieuwenhuis 3
Met de Final 4 zal raceorganisatie Dutch National Race Team op het Circuit Park Zandvoort het Winter Endurance Kampioenschap op zaterdag 5 maart afsluiten. In de strijd om het kampioenschap ligt alles open, omdat het aantal titelkandidaten behoorlijk groot is.
Afstand
De race gaat over vier uur en daarmee is de link naar de Final 4 al snel gelegd. In dit soort races is niet alleen de snelheid bepalend, maar ook de manier waarop teams hun wedstrijden indelen. Een pitstop strategie kan enorm helpen tot een goed eindresultaat. Daarnaast kan geen enkele equipe zonder een dosis geluk, zoals ook bij de laatst gehouden race in het winterkampioenschap waar het duo Kris Cools en Pim van Riet met de zege aan de haal is gegaan.
Puntenverschil
Er zijn nog veel punten zijn te verdelen, wat ook weer blijkt uit de lijst van titelkandidaten. RacePlanet-coureur Sebastiaan Bleekemolen met de Renault Clio voert op dit moment het klassement aan met een voorsprong van twee punten op Michael Bleekemolen en René Steenmetz die eveneens met een Renault Clio rijden.
Concurrentie
De concurrentie voor vader en zoon Bleekemolen komt vooral uit Duitse hoek. De equipe van Tischner Motorsport volgt op slechts één punt achterstand op Steenmetz en Bleekemolen senior. De jonge Mika Morien en Niels Langeveld met alweer een Renault Clio hebben met de vierde positie in de tussenstand ook een goede kans op het behalen van de titel. Daarachter zitten de onfortuinlijke rijders tijdens de nieuwjaarsrace Leon Rijnbeek en Sam Taheri met de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing. Deze equipe heeft in het zicht van de haven bij de laatste race dure punten verspeeld door mechanische malheur.
Deelnemersveld
Op dit moment telt de voorlopige inschrijflijst voor de Final 4 telt al bijna 25 teams. Het Winter Endurance Kampioenschap bestaat uit vier divisies. De snelste raceauto’s strijden in Divisie I, waarin de auto’s als de Porsche 997 GT3 Cup, Wolf GB08 Sportscar, Saker Sportscar en Lotus Evora GT4 in te zien zijn.
Overige divisies
In Divisie II rijden auto's rond zoals de BMW Z4 GTR, BMW E46 GTR en de Porsche Cayman. In Divisie III zijn de auto’s te vinden waar Sebastiaan Bleekemolen, Michael Bleekemolen, René Steenmetz, Mika Morien en Niels Langeveld in rond rijden. Verder zijn auto's te zien als de Mazda MX5 en Opel Astra OPC. De laatste divisie is de Divisie IV. Dit is het domein van breedtesport racers als de BMW E30 Cup en Porsche 944 Cup auto’s. Deze wagens krijgen tegenstand van de diesel-aangedreven racewagens zoals de BMW 123d en Alfa Romeo 147 JTD.
De foto's zijn van EDFO, Edwin Nieuwenhuis en Essay Produkties, Chris Schotanus.