Prins Bernhard eigenaar Circuit Park Zandvoort

07 feb 2016, 14:35 Sport
circuit park zandvoort paddock sarah kudling wikipedia cc by sa 30
Te koop
Sinds een aantal jaren staat het Circuit Park Zandvoort te koop. Rond 2009 wordt duidelijk dat het Zandvoortse circuit te koop staat. Op Autoblog is te lezen dat naast de prins er ook drie andere potentiële kopers zich hebben gemeld bij het Circuit Park Zandvoort. De topman Frits van Eerd van de Jumbo supermarkten is één van de mensen die daarin wordt genoemd. Onlogisch is het niet, want Van Eerd is een autosportliefhebber en heeft onder meer gereden met Zandvoorter Jan Lammers.
Opvallend
Jan Lammers die ook met de prins heeft gereden zegt in het artikel van het Algemeen Dagblad dat hij dit bij prins Bernhard jr al lange tijd heeft gemerkt. ,,Bernhard had het er 10 jaar geleden al wel eens over. Hij vond dat er meer uit het circuit te halen was. 'Waarom doen ze dat nou niet anders?', vroeg hij dan aan me. Hij reed er als coureur, maar hij keek er als ondernemer naar'', zegt Lammers.
Race Planet
Ook Aerdenhouter en oud Formule 1 coureur Michael Bleekemolen van Race Planet is één van de gegadigden geweest. ,,We hadden de financiering zelfs al rond. Maar goed, de huidige eigenaren hebben voor Bernhard gekozen. Waarom? Dat weet ik niet. Met ons bod was niks mis'', zegt Bleekemolen in de ochtendkrant.
Formule 1
De gemeenteraad heeft zich al unaniem uitgesproken om de Formule 1 weer terug te krijgen. Autojournalist Carlo Brantsen van Carros denkt dat dit er niet in zit. Volgens de journalist zou een nieuw aan te leggen circuit veel beter zijn. ,,En de bereikbaarheid van Zandvoort is zo slecht", zegt Brantsen. Bleekemolen ziet het anders. Volgens hem kan het als iedereen wil ,,Man, dan zitten alle hotels tot in Den Bosch 2 weken vol. Je moet durven dromen'', zegt de Aerdenhouter.
Gereserveerd
Lammers is wat gereserveerder. De Zandvoorter vindt dat Bernhard eerst de simpele dingen moet doen en dan de Formule 1, omdat dit heel complex ligt. ,,En Formule 1 is héél ingewikkeld'', zegt Lammers.
Andere kant
Toch laat Prins Bernhard jr. ook een andere kant zien. In 2013 heeft hij lymfklierkanker. Dankzij een behandeling die goed aanslaat, weet de prins die ziekte te overwinnen. Aan Blauw Bloed laat hij weten dat hij pas na 20.00 aan een zakelijk diner verschijnt. ,,Dan kan ik daarvoor nog mijn kinderen op bed leggen. Ik besef vaker hoe mooi het leven is. Wanneer ik met mijn kinderen ontbijt of zoals deze week toen mijn dochter vroeg of ik mee ging schaatsen. Daar geniet ik intens van”, zegt prins Bernhard jr.
De foto's zijn van Essay Produkties, Chris Schotanus en Jaap Koper.