Zandvoorter Tijn Van de Kerkhof heeft zijn eigen race-museum aan huis

21 aug , 11:17 Sport
ZANDVOORT – Komend weekend is Zandvoort weer even het centrum van de wereld, althans… in ieder geval van de racewereld. Met de 4e achtereenvolgende Dutch Grand Prix op het programma beleeft ieder liefhebber van Formule 1 weer drie gouden dagen.
(reportage: Roy van Buuringen / Zandvoort Inside)
De meeste race-liefhebbers pakken na zondag 25 augustus weer het normale dagelijkse leven op. Voor de Zandvoorter Tijn Van de kerkhof ligt dat anders. Voor hem is de autosport een niet weg te denken deel van zijn leven. Behalve dat hij een bekende is op het circuit, waar hi inmiddels wordt gezien als de ‘racende reporter’, ademt zijn huis ook de sfeer van een rasecht Formule 1 – museum.
Tijn heeft een indrukwekkende verzameling race-gerelateerde spullen, van schaalmodellen van alle mogelijke formule 1 – bolides tot vlaggen, olievaten, toegangskaarten, spellen tot zelfs een boek van Arthur Senna met haar van de wereldberoemde coureur.
Roy van Buuringen van Zandvoort Inside ging afgelopen week langs bij Tijn en maakte bijgaande reportage van de race-gekke Zandvoorter en zijn bijzondere privé-collectie.