Zandvoorters hopen ook op Grand Prix na 2025

23 aug , 10:35 Sport
Autorace-minnend Nederland beleeft weer hoogtijdagen. Drie dagen lang staat het land, en Zandvoort in het bijzonder, helemaal in het teken van de Dutch Grand Prix. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat het Formule 1 – circus neerstrijkt in de Noord-Hollandse badplaats. En ook in 2025 zal dat niet anders zijn. Maar… wat ná 2025?
(reportage: Zandvoort Inside)
Vanaf 2026 zou het allemaal wel eens anders kunnen zijn. De agenda voor de Formule 1 - races na 2025 is nog onbekend, maar het zou zomaar kunnen dat Zandvoort daar niet, of niet meer ieder jaar, op komt te staan. Zo gaan er ook geruchten dat het mogelijk nog slechts eenmaal in de 2 jaar zal plaatsvinden, mogelijk per jaar wisselend met het Belgische Spa-Francorchamps.
In Zandvoort houdt men toch een beetje het hart vast. Vooral voor de Zandvoortse ondernemers vormt het jaarlijkse racefestijn een welkome bron van inkomsten. Het wegvallen ervan zou een flinke aderlating zijn.
Roy van Buuringen, van Zandvoort Inside, ging het dorp in en peilde de stemming onder de Zandvoorters met de vraag: "Verwacht jij nog de Grand Prix in Zandvoort?"