Strandmarathon Scheveningen Zandvoort op 13 maart

Foto: Nieuwsbrief Scheveningen Zandvoort Berber Stellingwerf

Op zondag 13 maart is er de strandmarathon tussen Scheveningen en Zandvoort. Het unieke van deze marathon is, dat deze als enige die over het strand gaat.

Strandmarathon

De deelnemers aan deze marathon lopen de marathon praktisch over het strand. Alleen bij Katwijk, zullen de lopers het strand af moeten, omdat daar de uitwatering van de Oude Rijn loopt. Daar zullen de hardlopers ongeveer honderd meter verharde ondergrond hebben. Voor de rest is het zuigend zand en hebben de elementen zoals wind en regen vrij spel.

Parcours

Het parcours loopt vanaf het strand van Scheveningen naar de grens van Zandvoort en Bloemendaal. De marathon voert ten noorden van de Scheveningse pier even zuidwaarts richting de haven om vervolgens na drie kilometer weer noordwaarts te gaan.

Kidsrun

Kidsrun Strandmarathon Scheveningen ZandvoortOok kinderen kunnen meelopen. De strandmarathon Scheveningen Zandvoort kent een kidsrun. In 2012 is deze voor het eerst gehouden, waar een team van zeven basisschool kinderen de marathon in estafettevorm afwerken.

Terres des Hommes

Wie meedoet aan deze marathon, levert ook een bijdrage aan het goede doel. De marathonorganisatie Scheveningen Zandvoort haalt geld op voor Terres des Hommes. Voor deze marathon staat het project ‘Van vuilnisbelt naar schone klas’ centraal.

Inschrijven

Er zijn een aantal manier om mee te doen. Inschrijven is mogelijk als individu, als duo, maar ook als team. De deelnemer kan de marathon op eigen manier indelen. Op de website van de strandmarathon Scheveningen Zandvoort is alles na te lezen.

Cookieinstellingen