Vrijwilliger van Reddingsbrigade Zandvoort op waterscooter brengt twee tieners in veiligheid

Foto: Wim Meijer

Een van de twee was er zo slecht aan toe dat ze rond 19.30 uur buiten bewustzijn op het strand werd gebracht. Ernst Brokmeier is vrijwilliger bij de Reddingsbrigade en surveilleerde op dat moment op zijn waterscooter. “Ik lag redelijk dichtbij en zag hoe twee meisjes moeite hadden om hun luchtbed weer op te komen.”

Mee naar ziekenhuis
“Het ene meisje bleef maar onder water verdwijnen, dus toen zijn we meteen uitgerukt.” Op het strand, waar het bewusteloze meisje weer bijkwam, werden de tieners gecontroleerd door het ambulancepersoneel en zijn ze allebei naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met ze.

Brokmeier vertelt dat de zee gisteravond niet eens gevaarlijk was, zoals bij de overleden drenkelingen in Egmond wel zo was. “Het was een perfecte gladde zee, maar het was ook deels de paniek, denk ik. Dat je ineens geen grond meer onder je voeten voelt en je helemaal dichtklapt.”

De vrijwilliger is erg opgelucht dat hij toevallig in de buurt was gisteravond. “Wij moeten hier negen kilometer strand in de gaten houden, waarvan de focus ligt op de drukte bij de strandtenten. Dan ben je opgelucht als het goed gaat en zijn dit de dingen waarvoor je het doet.”

Bron: RTV NH

Cookieinstellingen