Nieuwe roman Marco Termes

Foto: Klapwijk en Keijsers

Een nieuwe roman van Marco Termes is weer in aantocht. Op 15 december verschijnt ‘Tig jaren van schitterende nederlagen’ van de Zandvoortse dichter en schrijver.

Kijkje

De roman ‘Tig jaren van schitterende nederlagen’ geeft een kijkje in het leven van de schrijver na zijn vijftigste verjaardag. ,,Het is mijn meest autobiografische boek tot nu toe geworden”, zegt Termes. ,,Een scalpelscherp verhaal op, over en langs de grenzen van fantasie en werkelijkheid. Maar, zoals de hoofdpersoon al stelt in zijn voorwoord: “Het is voornamelijk een liefdesgeschiedenis”, vertelt hij verder.

Spoorloos

De ex-vrouw en grote liefde van Arie Boretti is spoorloos verdwenen. Hij gaat op zoek en maakt daarbij gebruik van zijn internationale netwerk aan contacten maar vooral van zijn sterkste wapen: mensenkennis. Het spoor leidt van Litouwen terug naar Nederland. Ondertussen maakt hij de balans op van zijn leven waarin liefde en geluk in al hun hoedanigheden zo een enorm grote rol hebben gespeeld.

Intrigerend

‘Tig jaren van schitterende nederlagen’ is een intrigerende ‘coming of age’ roman. Als een kundig chirurg die zichzelf moet opereren durft Termes het aan zijn eigen röntgenfoto tegen het licht aan te houden. ‘Is oprechte langdurige -soms zelfs eenzijdige- liefde waanzin en kunnen we alleen maar van het sprookje genieten omdat we weten dat het niet waar is?’ vraagt de auteur zich af. ‘Hebben de cynici gelijk en zijn hogere normen en waarden zoals alles overbruggende vriendschap, diepe liefde en het waar maken van beloftes eenvoudig inwisselbare leugens?’

Vragen

Termes stelt aan de lezer en aan zichzelf de juiste vragen. Volgens Termes gaat het niet om tot de antwoorden te komen die ons bevallen, maar juist om tot de waarheid te komen die we vrezen. Of zoals Janneke Siebelink, hoofdredactrice van Bol.com het in haar voorwoord omschrijft: ,,Iedereen heeft een verhaal. Maar alleen zij die eerlijk naar zichzelf durven te kijken, kunnen het ook daadwerkelijk beschrijven en het mysterie dat in ons allen huist, ontrafelen. Marco Termes kan dat. “Tig jaren van schitterende nederlagen” is een virtuoze compositie van smaken en lagen, van teleurstellingen en overwinningen.”

Presentatie

De presentatie is op maandag 19 december in het Amsterdam Beach Hotel aan de Badhuisplein 2-4 te Zandvoort vanaf 19.00. De presentatie is vrij toegankelijk. Janneke Siebelink zal het eerste exemplaar tijdens in ontvangst nemen. ‘Tig jaren van schitterende nederlagen’ wordt uitgegeven door Klapwijk en Keijsers.

Cookieinstellingen