Kerstmarkt Amie in Bodaan is levendig

Foto: Jaap Koper

De kerstmarkt van Amie Ouderenzorg in het Bentveldse Bodaan afgelopen zondag, kent een levendig verloop. In het restaurant van het wooncentrum staan een aantal tafels waar mensen tal van kerstspullen kunnen krijgen.

Tevreden

Een van de plekken is de tafel van de Zonnebloem Zandvoort waar twee vrijwilligsters tevreden de balans op kunnen maken. In het laatste half uur van de kerstmarkt is de tafel zo goed als leeg en zijn nog enkele kerstartikelen te koop, maar het merendeel is dan al weg.

De Zonnebloem Zandvoort

Dat de Zonnebloem Zandvoort aanwezig is, wekt geen verbazing. Bij de Zandvoortse afdeling van deze organisatie draait het om mensen. Net als bij alle andere afdelingen, is de Zonnebloem Zandvoort bezig om met een groep vrijwilligers zich in te zetten voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar.

Opbrengst

De opbrengst van de verkochte artikelen op de kerstmarkt gaat ook naar de Zonnebloem Zandvoort. De beide vrijwilligsters zijn ooit via kennissen bij de Zonnebloem terecht gekomen.

Beetje

,,Je moet niet voor een beetje Zonnebloem zijn”, vertelt één van de twee. Het gaat volgens het tweetal erom dat je echt een klik moet hebben met het werk wat de Zonnebloem doet.

Voldoening

De meeste voldoening wat de twee vrijwilligsters krijgen,is als zij zien hoe gelukkig deze groep mensen kunnen zijn. Zo zijn de twee vaak betrokken bij een aantal activiteiten die de Zonnebloem Zandvoort organiseert.

Kiezen

Mensen met een lichamelijke beperking kiezen zelf welke activiteiten zij leuk vinden. Zo is er een groep naar een kerstconcert in het Concertgebouw van Amsterdam geweest. Voor de komende kerst, gaan vrijwilligers met deze groep mensen kerstinkopen doen.

Cookieinstellingen