Inspraak over Bedrijventerrein Zandvoort-Noord

Foto: Jaap Koper

Het college van Burgemeester en Wethouders hebben de nota van uitgangspunten en de nota van inspraak voor het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Zandvoort-Noord’ vastgesteld. De bijgestelde nota van uitgangspunten is de basis voor het opstellen van het nieuwe bestemmingsplan voor het bedrijventerrein in Zandvoort-Noord.

Constructief

Vanaf 29 januari heeft de conceptnota zes weken ter inzage gelegen op het gemeentehuis en op de website. Daar zijn een tiental reacties ingekomen van de in het plangebied gevestigde bedrijven. De gemeente is blij met het constructief meedenken en de positieve houding van de ondernemers in het gebied. De reacties van ondernemers en onderzoek naar de milieucategorie van bestaande bedrijven hebben geleid tot de bijstelling van de conceptnota van uitgangspunten die per 21 juni is vastgesteld.

Verouderd

Voor het plangebied geldt een aantal verouderde bestemmingsplannen. Met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan worden de verouderde bestemmingsplannen geactualiseerd.

Ontwikkelingen

Het college van B en W wil met het nieuwe bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Zandvoort-Noord’ ontwikkelingen mogelijk maken en de differentiatie van het bedrijventerrein vergroten. De gemeente heeft besloten geen actief grondbeleid te voeren in dit plangebied. Daarnaast is een door haar gesteld uitgangspunt dat er geen planschade voor derden mag ontstaan door de beoogde planologische wijzigingen.

Opstellen

Het bestemmingsplan zal worden opgesteld door het adviesbureau Rho. De omgevingsdienst IJmond stelt de milieuparagraaf op. Voor het opstellen van het beeldkwaliteitsplan start de gemeente met een bureauselectie.

Vaststellingsprocedure

De vaststellingsprocedure voor het bestemmingsplan bestaat uit een aantal stappen. Naar verwachting is het voorontwerp bestemmingsplan in augustus gereed. Afhankelijk van bezwaar en beroep zal de gemeenteraad het bestemmingsplan in het voorjaar van 2017 vaststellen.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen