Rondje Dorp zorgt voor gezelligheid en vertier

Foto: Jaap Koper

Als alle evenementen in Zandvoort zijn afgewerkt, hebben een aantal horecabedrijven uit de badplaats nog als toetje het Rondje Dorp. Onder haast nazomerse weersomstandigheden heeft deze gebeurtenis de nodige gezelligheid, vertier en hilariteit gezorgd.

Kroegentocht

Om het woord ‘kroegentocht’ voor het Rondje Dorp te gebruiken, gaat misschien iets te ver. Naast het bezoeken van de deelnemende kroegen en eetgelegenheden, moeten de deelnemers ook nog een spelletje doen. Uiteraard is er na afloop het nodige gerstenat om het plezier te verhogen.

Stokken vangen bij de Drie Aapjes
Stokken vangen bij de Drie Aapjes

Spelletjes

De spelletjes verschillen per deelnemende kroeg. Zo heeft de Drie Aapjes gekeken naar het verleden en zijn de stokken uit de oude spelshow van Ted de Braak erbij gehaald. Rabbel heeft een soort van rubber slang waar het eigenlijk de bedoeling is, dat de deelnemers op de slang zitten en al springend zich voortbewegen. De stamgasten van Café Laurel en Hardy hebben bij dit onderdeel een ietwat andere spelopvatting door te gaan lopen. Iets wat kroegbaas Ron Brouwer van Laurel en Hardy duur is komen te staan. Hij valt bij het keerpunt.

De val van Ron Brouwer
De val van Ron Brouwer

Saamhorigheid

Brouwer is ook één van de drijvende krachten achter het Rondje Dorp. ,,Het gaat juist om de saamhorigheid. Je komt bij je collega’s door middel van zo’n middag bij elkaar over de grond. Het is eigenlijk ook de afsluiting van het zomerseizoen”, zegt hij. Volgens Brouwer is dit ook een smeermiddel om weer iets met zijn allen voor elkaar te krijgen.

Cookieinstellingen