Politie neemt handhaving verbod op gezichtsbedekkende kleding mee in reguliere werkzaamheden

Foto: Pixabay

De politie in Zandvoort neemt de handhaving van het verbod op gezichtsbedekkende kleding mee in de reguliere werkzaamheden. Dat is te lezen in een brief die burgemeester Niek Meijer naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Eerder heeft de PVV Zandvoort schriftelijke vragen gesteld over de handhaving op het verbod.

Expliciet

De PVV’ers Marco Deen en Ronald van Tiggelen hebben aan het Zandvoortse college onder meer gevraagd of het bereid is om de regionale eenheid van de politie expliciet op te roepen om de wet actief te gaan handhaven. Als antwoord laat de burgemeester dat met de invoering van deze nieuwe wet geen extra politiecapaciteit beschikbaar komt. ,,De politie neemt de handhaving van het verbod mee in de reguliere werkzaamheden”, schrijft Meijer aan de raad.

Verantwoordelijkheid bij de politie

Meijer vindt dat de verantwoordelijkheid ligt bij de politie als het gaat om de handhaving van de wet. ,,Het verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding wordt strafrechtelijk gehandhaafd en wordt meegenomen in het reguliere toezicht door de politie”, laat Meijer weten aan de raad. Volgens de burgemeester heeft de wetgever hiervoor gekozen om plaatselijke verschillen in de handhaving te voorkomen en rechtsgelijkheid te bevorderen. ,,Handhaving van het verbod is dus niet aan de instellingen waar het verbod geldt, maar aan de politie”, zegt Meijer.

Cookieinstellingen