Pride at the Beach ook komend jaar in Zandvoort

Foto: PR VVV Zandvoort

Ook komend jaar is er weer een Pride at the Beach. De editie van dit jaar vindt plaats van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

Succes

Volgens Zandvoort Marketing is de eerste editie een overweldigend succes geweest, waarbij de rechten van wie je bent en van wie je houdt centraal staat. Ook voor de editie van 2018 staan de parade en vele andere activiteiten gepland.

Helden

Dit jaar is het thema ‘Heroes’ en daarmee sluit Pride at the Beach aan op de activiteiten van Pride Amsterdam. Directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam zegt hierover dat iedereen kent wel iemand die de ‘heldenstatus’ verdient.

Voortouw

De directeur denkt dan vooral aan mensen die het voortouw nemen en ergens voor staan. ,,Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op verschillende manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-community in het bijzonder. De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze ‘heldenstatus’ verdienen. Dat laten we over aan de community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen”, zegt Spee.

Treinverbinding

Pride at the Beach is gunstig vanwege de directe treinverbinding met de hoofdstad. De start van het evenement is ook op het Zandvoortse Stationsplein om vervolgens via de boulevard naar het openingsfeest in het centrum van Zandvoort aan Zee te trekken. Dit betekent de start van drie dagen activiteiten en festiviteiten waarbij de LHBTI-gemeenschap, vrijheid en helden centraal staan.

Hard gewerkt

Zandvoort heeft vorig jaar hard gewerkt om een veelzijdig programma samen te stellen en hiermee aan te sluiten bij Pride Amsterdam. Volgens de organisatoren blijkt dat een schot in de roos te zijn. Enkele duizenden feestgangers hebben zich toen verzameld op het Zandvoortse stationsplein voor een bonte parade zoals die ook bij Pride Amsterdam te zien zijn.

Bron: Pride at the Beach in samenwerking met  Holland Casino, de Gemeente Zandvoort en Zandvoort Marketing.

Cookieinstellingen