Lola Holsboer is de jonge geest in Café Friends Zandvoort

Foto: Facebook Café Friends

Sinds 1 april zit er een jonge geest in Cafe Friends. Lola Holsboer gaat met haar 21 jaar het avontuur aan om een café te beginnen. De horecazaak zit in het voor Zandvoorters bekende en voormalige Oomstee aan de Zeestraat in Zandvoort.

Horecamanagement

Zelf heeft Lola een opleiding gedaan in horecamanagement. ,,Een café hebben, is werken in de praktijk”, zegt Lola. Om te starten, hebben haar vader en haar grootouders geholpen om de zaak te beginnen. Ze is op het idee gekomen, op het moment dat uitbater Theo Keur na drie en een half jaar met zijn café Keur stopt en zijn zaak te koop aanbiedt.

Kriebels

In het begin heeft Lola nog weinig met een werkzaam leven in een café, maar na verloop van tijd zijn er wel de kriebels om van dit café iets te maken. Op de vraag of ze ondernemersbloed heeft is het antwoord: ,,Ik denk het wel.”. Misschien hebben de kriebels daar ook wel mee te maken.

Voor zichzelf

Vreemd is dat niet, want haar vader werkt voor zichzelf. Hij werkt alleen niet in de horeca. Dat Lola graag wat van Friends in Zandvoort wil maken, blijkt wel op de zaterdag voor pasen. Het is het Formule 1 weekend van de Grand Prix in Bahrein. Bezoekers kunnen de kwalificatie in het café volgen.

Groep

Met haar 21 jaar is een voor de hand liggende vraag, welke groep mensen zij graag in Friends wil hebben. ,,Het is de doelgroep van 25 jaar en ouder.” Lola denkt dat een café als Fier behoorlijk wat jongeren trekt en bij Anders is dat een gezelschap waar jongeren en dertigers door elkaar heen gaan.

Naam

Het logo van Café Friends

De naam Friends is niet zo maar gekozen. ,,Ik heb zelf vier goede vriendinnen. In het logo van Friends zijn vijf mensen te zien. De vier vriendinnen steunen mij”, vertelt Lola. Met haar vrienden wil Lola graag kwaliteit brengen. Dat is terug te vinden in bijvoorbeeld de wijn die Lola voor haar gasten schenkt. ,,Het moet goede wijn zijn”, zegt ze.

Biljarttafel

De biljarttafel staat er ook nog steeds. Lola doet een oproep aan de biljarters die interesse hebben, om vanuit haar café weer mee te doen aan de competitie. Om zoiets te organiseren komt volgens Lola wel goed. Het is niet alleen dat. ,,Ik kan dat wel. Als ik iets moet doen, wacht ik een hele tijd, maar als de datum nadert dan ga ik als een speer”, zegt ze lachend.

Reacties