Knuffel in de regen

Foto: Jaap Koper

Door: Jaap Koper

Tijdens het bezorgen van de reclamefolders, kom ik deze verloren knuffel in de regen tegen. Nu ik weer met het beheer van Zandvoort.nieuws.nl ben begonnen, let je op wat er in je omgeving gebeurd.

Vochtig

Dat bijbaantje voor het bezorgen van dit materiaal, doe ik in Bentveld. Op die dag is het nat en soms zijn de regenspatten dik. De knuffel zit er verloren bij. Alleen en op een bankje op de hoek van de Wikkelaan en Teunisbloem. Het enige wat hij aan heeft, is een paars trainingsjackje van Adidas.

Herfst

Ik heb hem gedag gezegd en hem wat beter laten zitten, zodat hij naar ons dagelijks leven kan kijken. Een natte, grijze wereld waar de bomen de bladeren verliezen. De herfst woelt mijn gedachten om. Ik denk na over eigenlijk alles. Mijn vakanties die ik heb gehad, het werk wat ik tot en met 2012 heb gedaan en ga zo maar door.

Terug in de tijd

De knuffel brengt mij weer even terug toen ik zelf klein ben geweest. Bij opa voor op de fiets naar Bentveld. Nu de wereld een stukje kleiner is geworden, geeft Bentveld mij rust en is het in elk jaargetijde het een fijne plek om mijn gedachten te ordenen. Wat een kijkende knuffel allemaal niet kan doen.

Cookieinstellingen