Officiële opening wijksteunpunt De Blauwe Tram op woensdag 31 oktober

Foto: Blauwe Tram

Het wijksteunpunt De Blauwe Tram gaat tussen 13.30 en 16.00 op woensdag 31 oktober de officiële opening vieren. Het wijksteunpunt is een onderdeel van het Louis Davids Carré en zal net als bij Pluspunt Zandvoort in de Flemingstraat 55 de nodige activiteiten laten plaatsvinden.

Van alles te beleven

Tijdens de officiële opening is er van alles te beleven. Bezoekers kunnen de mini-tentoonstelling bekijken over De Blauwe Tram van het NZH museum, kennismaken met Niemand Verzandt, de Locomotief en het Inlooppunt. Ook kunnen bezoekers kijken bij de Verbeelding, of trampoline springen op de Bellicon. Verder is er Tai Chi of Fit voor senioren, maar kunnen mensen ook een een biljartje leggen, een wens in de wensboom hangen, een gratis kopje koffie ontvangen met een hapje en een leuke goodybag.

Informatiemarkt

Ook is er een informatiemarkt waar verschillende organisaties uit Zandvoort staan zoals:

  • De Blauwe Tram;
  • het Sociaal Wijkteam;
  • de Herstelacademie;
  • de Fotokring Zandvoort;
  • de Sociaal raadsvrouw,
  • Meijer & Sarin advocaten;
  • Team Sportservice Heemstede-Zandvoort;
  • de Zandvoortse Bridgeclub;
  • de Muziekschool en vele anderen.

Speurtocht

Speciaal voor de jeugd is er een speurtocht met een verrassing, sporten bij de sportinstuif, tafeltennis of circusworkshop. Daarna is er voor de jonge bezoekers warme chocolademelk.
Jong én oud kan komen schaken, sjoelen of schilderen & tekenen met als onderwerp De Blauwe Tram.

Boekendokter

In de Bibliotheek schrijft de Boekendokter recepten uit voor het juiste boek wat iemand nodig heeft. In het wijksteunpunt is ook de aftrap van “Broodje Bieb”, een spreekuur over E-Readers en de start van de Zeegezichtenwedstrijd. Daarnaast kunnen bezoekers gratis meedoen met de poëzie-, handwerk-, quilt- of bloemenworkshop.

Aandacht voor mantelzorgers

Op de dag van de officiële opening is er aandacht voor de mantelzorgers die een workshop kunnen krijgen: Wie voor iemand zorgt, kan even op adem komen. Wie mantelzorg biedt, weet dat dit soms zwaar en intensief kan zijn. Het is belangrijk dat mantelzorgers aandacht voor zichzelf hebben en regelmatig kunnen ontspannen. Tijdens deze workshop krijgen mantelzorgers tips hoe zij naast het mantelzorgen tijd en ontspanning voor zichzelf kunnen hebben en krijgen.

Sportinstuif

Onderdeel van de officiële opening is “Sportinstuif” van 13.30-16.00 uur.  Het Team Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseert de Sportinstuif en vindt plaats in de grote gymzaal van De Blauwe Tram.Tijdens de instuif komen allerlei sporten aan bod zoals: voetbal, tennis, basketbal, trefbal, hockey, etc.

Individuele spelletjes

Ook zijn er individuele spelletjes te spelen zoals touwtje springen, jongleren, nog geen veel meer. De Sportinstuif is voor iedereen, voor jong én oud. Het Team Sportservice De instuif is voor iedereen die langs komen met vrienden, buren, broers, zussen, vaders, moeders of opa’s en oma’s om kennis te maken met deze sporten.

'

Reacties

article
10149
Officiële opening Blauwe Tram
Het wijksteunpunt De Blauwe Tram gaat tussen 13.30 en 16.00 op woensdag 31 oktober de
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/10149/officiele-opening-wijksteunpunt-blauwe-tram-op-woensdag-31-oktober/
2018-10-18T16:29:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/10/18162806/Blauwe-Tram-2017-groot.jpg
De Blauwe Tram, opening, wijksteunpunt
Cultuur & Welzijn