Operation Hurricane wint derde voorronde van Rob Acda Award

Foto: Marcus van Dam

In de derde voorronde van de Rob Acda Award is Operation Hurricane als winnaar uit de bus gekomen. Afgelopen vrijdagavond is in het Haarlemse Patronaat de voorronde voor muzikaal talent afgewerkt.

Publieksprijs

Het is dubbel feest voor Operation Hurricane, want ook zijn ze met de publieksprijs aan de haal gegaan. De band met Zandvoorter Jurriaan Kurpershoek in de gelederen heeft het publiek een stevige show voorgeschoteld. Dat is niet het enige, want ook weet de band de jury te overtuigen dat de rockband in de finale moet staan van de talentenjacht.

Eerbetoon

De Haarlemse band Van Rooster heeft van hun optreden een eerbetoon gemaakt. Vlak voor het optreden, overlijdt de drummer Lennart de Graaff van de band en dat terwijl De Graaff nog amper een jaar bij de band zit. Huispresentator Pepe Fischer van de Rob Acda Award zegt in zijn aankondiging dat hij van dit bericht ‘een klap in zijn bek’ heeft gekregen.

Geen onbekende

Dat De Graaff geen onbekende is in de Haarlemse muziekwereld blijkt wel. Jurylid Wouter Groenhart vertelt dat De Graaf met zijn eerste band in de allereerste editie van de Rob Acda Award heeft meegedaan. Met de band Offday is De Graaf ooit de allereerste winnaar geweest van de muzikale talentenjacht en dat terwijl Fischer in die periode ook al de presentatie voor zijn rekening heeft genomen.

Runner up

Naast de publieksprijs voor de avond van de derde voorronde heeft de jury ook een runner up voor deze voorronde aangewezen. In de vierde voorronde maakt de jury bekend welke runner up de beste is geweest en die mag dan uiteindelijk ook in de finale spelen. Voor deze avond heeft Minor Citizen nog een kans om op die manier de finale te halen in april.

Bron: Alternative FM en Rob Acda Award

Foto: Marcus van Dam

'

Reacties

article
11073
Operation Hurricane winnaar
In de derde voorronde van de Rob Acda Award is Operation Hurricane als winnaar uit
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/11073/operation-hurricane-wint-derde-voorronde-van-rob-acda-award/
2019-01-20T12:02:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/01/20120041/Operation-Hurricane-Marcus-van-Dam.jpg
Jurriaan Kurpershoek, Lennart de Graaff, Operation Hurricane, PePe Fischer, Rob Acda Award, Van Rooster
Cultuur & Welzijn