Muziek van Zandvoortse bodem

Foto: Stef Nagel

De laatste maanden is er verschillende muziek van Zandvoortse bodem gekomen. Meest in het oog springend is de EP ‘The Wind Just Blew A Day Away’ van Ruud Houweling die afgelopen vrijdag is verschenen. Naast Ruud Houweling hebben ook de Zandvoortse muzikanten Wendy Moore en Bas Romijn hun eigen materiaal uitgebracht.

The Wind Just Blew A Day Away

De EP ‘The Wind Just Blew A Day Away’ is de opvolger van het album ‘Erasing Mountains’ die Ruud in 2017 heeft uitgebracht. Dat Zandvoort een inspirerende omgeving voor hem is, blijkt wel uit bijvoorbeeld ‘Night Falls On The Town’ van zijn album ‘Erasing Mountains’. Dat nummer heeft Ruud geschreven na de vermissing van de 20-jarige Jessica Phiri uit Zambia. De clip bij deze song toont vooral de nodige contrast. Het is een rode draad door dat nummer.

Dead again

Van de huidige EP heeft Ruud inmiddels ‘Dead Again’ uitgebracht. Dat nummer heeft hij al eerder laten horen voor de release met onder meer Ricky Koole. In aanloop naar de release van ‘The Wind Just Blew A Day Away’ heeft Ruud enkele huiskamerconcerten gegeven met dezelfde Koole en daar onder meer ‘Ghostwind’ al laten horen. Ook voor het plaatselijke programma Alternative FM bij ZFM Zandvoort is de Zandvoortse songwriter geen onbekende.

Jonge generatie

Er is meer, want ook de jonge generatie timmert hard aan de weg, zoals Wendy Moore. Ooit heeft Wendy aan paardensport gedaan, maar ineens heeft ze de muziek ontdekt. Op haar eigen You Tube kanaal zijn veelal covers te vinden, maar inmiddels heeft de Zandvoortse ook een eigen song gemaakt. De debuutsingle ‘So Over Fake Friends’ is toevallig samengevallen met de EP release van plaatsgenoot Houweling. Er is veel energie gestoken in de song van Wendy, waarbij ook een clip is gemaakt die merendeels is opgenomen op de Wim Gertenbachschool aan de Zandvoortselaan.

Nep vrienden

Inhoudelijk gaat de song over nep vrienden. Wendy heeft het zelf meerdere malen meegemaakt en heeft zich afgevraagd als vrienden ineens je niet meer zien staan. Zijn het dan wel echte vrienden en moet je daar verdrietig over zijn? Het gaat over loslaten en Wendy geeft aan haar song een positieve draai mee.

Zingende barman

Naast Wendy Moore is er dan ook nog een zingende barman die het uitgaanspubliek bij Café Neuf kan aantreffen. Bas Romijn heeft in februari samen met Roberto Molina het nummer ‘Wondering’ uitgebracht. Het nummer van Bas is vooral een overpeinzing. ‘Wondering’ is het tweede nummer van Bas, want een jaar eerder heeft hij al ‘Stay’ laten horen. Bij zowel Wendy als Bas staat het spelplezier voorop.

 

'

Reacties

article
12271
Muziek van Zandvoortse bodem
De laatste maanden is er verschillende muziek van Zandvoortse bodem gekomen. Meest in het oog
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/12271/muziek-van-zandvoortse-bodem/
2019-04-01T16:40:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/04/01155844/Ruud-Houweling-Persfoto-Stef-Nagel-Aangepast.jpg
Alternative FM, Bas Romijn, muziek, Ruud Houweling, Wendy Moore, Zandvoort, ZFM Zandvoort
Cultuur & Welzijn