Zandvoortse huisarts adviseert om grote bijeenkomsten te mijden

Foto: Pixabay

De Zandvoortse huisarts Marc Hermans aan het Beatrixplantsoen adviseert mensen om grote bijeenkomsten en evenementen voorlopig te mijden. De huisarts zegt dit tegen de Zandvoortse Courant.

(bron: Zandvoortse Courant)

Zandvoort Circuit Run

Als het aan Hermans zelf ligt, moet er wat hem betreft ook een streep gehaald worden door de Zandvoort Circuit Run. Voorlopig gaat het evenement nog door, maar of het raadzaam is, betwijfelt Hermans. De huisarts pleit ook om horeca zaken op medische gronden te gaan sluiten. Het standpunt van Hermans is radicaler dan de huidige landelijke adviezen die het RIVM op dit moment uit laat gaan.

Praktijk

Ook in de eigen praktijk doen de huisartsen van het Beatrixplantsoen al iets om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan. Hermans zegt dat mensen die hoestend en proestend in de wachtkamer zitten, de praktijk beter telefonisch kunnen benaderen. Het is volgens hem dan ook een stuk rustiger in de praktijk.

Sportwedstrijden

Ook bij het volgen van lokale sportwedstrijden, heeft de Zandvoortse huisarts zijn eigen opvatting. ,,De wedstrijden zijn langs de lijn te volgen maar een bijeenkomst in de kantine in de rust en na afloop zou je moeten vermijden”, zegt hij in de Zandvoortse Courant.

Geen mensen meer prikken

De huisartsen mogen geen mensen meer prikken voor een test op het coronavirus. Inmiddels heeft de GGD daar strenge instructies voor uitgevaardigd aan de huisartsen. Volgens Hermans kun je er vergif op innemen dat er mensen zijn die met het coronavirus rondlopen. ,,Wij weten alleen niet hoeveel en wie. Blijf dus alert”, zegt hij tegen de Zandvoortse Courant. Rond Zandvoort zijn volgens de laatste berichten van het RIVM in Bloemendaal, Heemstede en Haarlem al officieel gevallen van besmetting met het coronavirus geconstateerd.

Cookieinstellingen