Het landelijk thema ‘Ode aan het landschap’ is nu ook te zien in het Zandvoorts Museum

Foto: Zandvoorts Museum - aangeleverd

Via tal van kunstprojecten, verrassende excursies, prikkelende ervaringen en tentoonstellingen zet Ode aan het Landschap een jaar lang de diversiteit van het Nederlandse landschap vol in de spotlight. Na jaren van grootschalige ontwikkelingen, waarbij steeds meer landschap werd opgegeven voor stedelijke uitbreiding, infrastructuur, industrieterreinen en energieparken, lijkt het tijd voor bezinning.

(bewerkt persbericht Zandvoorts Museum)

Landschap hard nodig voor onze voedselvoorziening, recreatie, ademtocht en diversiteit

,,We hebben ons landschap hard nodig voor onze voedselvoorziening, recreatie, ademtocht en diversiteit”, zegt het Zandvoorts Museum in een persbericht over ‘Ode aan het landschap’. En voor ons kunstenaars voor inspiratie en als ‘model’. Kunstenaars leggen al eeuwen lang het landschap vast. Is dat aanvankelijk vooral als decor, vanaf de 17e eeuw wordt het landschap zélf het onderwerp.

Met maar liefst bijna 30 kunstenaars uit heel Nederland brengen hun werk naar het Zandvoorts Museum

Met maar liefst bijna 30 kunstenaars uit heel Nederland zal het thema van de expositie te zien zijn in het Zandvoorts Museum. ,,We gaan er van uit dat ons museum weer open gaat op 26 mei as zodat iedereen dan weer live de kunstwerken kan zien”, laat het Zandvoorts Museum weten.

Buitenexpositie op het Badhuisplein

Vanaf 7 mei start er tevens een buitenexpositie op het Badhuisplein met de mooiste afbeeldingen van en over de Ode aan het landschap. Deze is gratis te bezichtigen in de openbare ruimte. Daarbij kan iedereen meteen een kijkje nemen bij de indrukwekkende zandsculpturen die niet alleen op het Badhuisplein staan, maar op diverse locaties in Zandvoort. Het Zandvoorts Museum kijkt uit naar de opening vanaf 26 mei, waarbij dan ‘Ode aan het landschap’ is te zien. Wie de expositie wil bezoeken moet een reservering maken via de website van het Zandvoorts Museum.

Cookieinstellingen