Raad van Kinderen bezoekt duin Zuid-Kennemerland

Foto: PR Nationaal Park Zuid-Kennemerland

De Raad van Kinderen hebben een werkbezoek gebracht aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De kinderen hebben dit gedaan op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken waarbij zij de vraag hebben gekregen over hoe de natuur in Nederland kan worden verzorgd.

Dilemma’s

De raad bestaat uit dertig leerlingen van de Paradijsvogel school uit Den Haag en krijgen direct een aantal dilemma’s voor de kiezen. Dilemma’s die te maken hebben met de natuur in Nederland. Die dilemma’s zijn nodig geweest om tot een advies te komen over het beheer van natuur in Nederland

Beleving

Om zich voor te bereiden zijn de groep onder leiding van boswachter Walter Oosterom het duin in geweest van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland om de natuur te beleven. Die beleving in het gebied zorgt er ook voor structureel mee te denken met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken.

Creatief

Door deze manier van beleven leren de kinderen meedenken over de wereld om hen heen. Hierdoor kunnen besluitvormers nieuwe denkrichtingen ontdekken en krijgen leraren mogelijkerwijs nieuwe inspiratie door de creatieve denkkracht van hun leerlingen. Het onderzoek is vooral gericht op strategische dilemma’s van bedrijven en organisaties. De kinderen geven ideeën over mogelijke oplossingen. Bedrijven en organisaties gaan met deze adviezen aan de slag.

Ontvangst

Raad van Kinderen bij de ingang van het Nationaal Park Zuid Kennemerland 1
Ontvangst door boswachter Walter Oosterom

De leerlingen van de Paradijsvogel school zijn ontvangen in Bezoekerscentrum de Kennemerduinen, waar ze een toelichting hebben gekregen over de duurzame bouw van het bezoekerscentrum. Ook hebben de kinderen uitleg gekregen over het Wisenten programma van PWN. Daarna is de Raad van Kinderen met de boswachter op pad geweest om met eigen ogen de natuur te beleven.

Prullenbakken

Tijdens de rondleiding in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland valt het een van de kinderen op dat er stalen prullenbakken staan in plaats van houten. Boswachter Walter Oosterom legt bij die constatering uit dat het over de duurzaamheid van het materiaal gaat. De stalen prullenbakken zijn voor de bescherming tegen vandalisme. Met die uitleg hebben de kinderen zich daar in kunnen vinden.

Cookieinstellingen