Toneelvoorstelling Wim Hildering weer met spelplezier

Foto: Henk Holsteijn

De toneelvoorstelling ‘Deze vrouw…is uw man!’ heeft vooral veel spelplezier bij de cast van de toneelvereniging Wim Hildering laten zien. In het geregistreerde stuk door Kick Boomgaard hebben ook nu weer de nodige hilarische en soms ook haast absurde momenten ingezeten.

Herkenbaar

Herkenbaar of niet, maar vooral de rollen van Martien van Dam en Lucie Peet zijn wel erg herkenbaar door het tweetal neergezet. Man onder de plak bij de vrouw, waarbij Van Dam de rol van Arie Zoetlief voor zijn rekening neemt en Peet die van Arie´s vrouw Miep. De toneelliefhebber heeft bijna medelijden gekregen met die arme Arie Zoetelief die tijdens de toneelvoorstelling toch heel even laat zien dat hij wel degelijk onder het juk van zijn vrouw kan komen.

Sociale Dienst

Burgemeester Niek Meijer en zijn vrouw zijn ook op bezoek geweest, maar Meijer moet er toch niet aan denken als hij een controleur van het type Jaap Brekeveld bij de sociale dienst zal hebben. De ambtenaar laat zich in ´Deze vrouw…is uw man!´ wel heel snel inpakken. Waar Johan Schouten in de vorige voorstelling moeiteloos een Amsterdammer heeft weten neer te zetten, draait hij zijn hand niet om voor een echte ambtenaar.

Lijf

De hoofdrol die Paul Olieslagers heeft gespeeld, lijkt hem op het lijf geschreven. Van getrouwde minnaar tot travestiet met een uitstapje naar een gesjeesde arts. Olieslagers lijkt als een vis het water, met het toneel als aquarium. Wie Olieslagers een beetje kent, heeft toch ook iets van hemzelf kunnen zien…

Duizendpoot

Joyce Draijer is een echte duizendpoot voor de toneelvereniging Wim Hildering. De secretaris heeft overuren gemaakt omdat zij ook de rol van Amanda Zuiderhoorn voor haar rekening heeft genomen. ,,Het is best wel pittig geweest”, zegt Draijer na de voorstelling.

Prestatie

Regisseur Kick Boomgaard roemt de prestatie van zijn spelers. ,,Je moet bedenken dat zij naast hun drukke baan, vier uur repeteren over een periode van half jaar”, zegt de regisseur. Boomgaard vergelijkt het met de professionals die in drie maanden tijd acht uur per dag bezig zijn en alleen maar met hun rol bezig zijn en waar die ook nog de mogelijkheid hebben van enkele try-outs. ,,Deze mensen hebben daarnaast ook nog hun andere bezigheden en kunnen zich niet altijd focussen op dat ene ding…Hun rol”, legt hij uit.

Het volledige team van de voorstelling
Het volledige team van de voorstelling

Schakel

Voorzitter Hein Schrama is trots op zijn groep spelers. ,,Ik kan niet zonder mijn acteurs”, zegt Schrama na de voorstelling. De voorzitter vindt dat elke schakel belangrijk is. Volgens hem kunnen de acteurs weer niet zonder een goede souffleur, die dit keer is gedaan door Sylvia Holsteijn. Iets wat Van Dam ook bevestigt. ,,We kunnen het allemaal goed met elkaar vinden”, zegt hij. Dat laatste is terug te vinden in het spelplezier op het toneel van Theater De Krocht.

De foto’s zijn van Henk Holsteijn.

Cookieinstellingen