Rollatorwandelen in Zandvoort

Foto: Wikipedia Bestrossi CC0 Public Domain

Sportservice Heemstede-Zandvoort is gestart met rollatorwandelen. De dienst heeft deze vorm van wandelen geïntroduceerd tijdens de mobiliteitsdag in Zandvoort van afgelopen week.

Afhankelijk

Wie afhankelijk is van een rollator hoeft niet denken, dat hij of zij bijna niets meer kan doen. Volgens Sportservice Heemstede-Zandvoort en deskundigen kan het toch het begin zijn van een nieuw sociaal en sportief leven. Over het algemeen zorgt beweging voor bevordering van de algehele fitheid en sociale contacten. Het haalt mensen uit een eventueel sociaal isolement.

 

Rollatorwandeling in de Zandvoort

Tijdens de mobiliteitsdag is het Team Sportservice Heemstede-Zandvoort met een wekelijkse wandeling voor rollatorgebruikers gestart. Om een vervolg te geven aan deze activiteit organiseert de sportdienst het rollatorwandelen op elke donderdagmiddag. De start is om 13.30.

De Blauwe Tram

Vanaf het wijksteunpunt de Blauwe Tram kunnen alle gebruikers met een rollator deelnemen aan de wandeling. Het wijksteunpunt is zowel het startpunt als het eindpunt. Het rollatorwandelen duurt tussen de dertig een veertig minuten.

Tempo

De organisatoren passen het tempo en de afstand aan het niveau van de groep. Door middel van het wandelen werken de deelnemers op deze wijze aan hun conditie. Volgens de deskundigen ervaren de mensen door het rollatorwandelen dat ze steeds een beetje langer kunnen lopen en/of makkelijker bewegen.

Begeleiding

De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van Christopher Manuputty. Manuputty is medewerker van Team Sportservice Heemstede-Zandvoort en heeft een CIOS achtergrond met onder meer loop- en conditietraining. Een begeleider meenemen is mogelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. Deelname is op basis van eigen risico.

Zeker bewegen

Deze beweegactiviteit past binnen de sportimpuls Zeker Bewegen in Zandvoort. Dit sportstimuleringsproject is bedoeld voor iedereen die ouder is dan 60 jaar die meer in beweging wil komen en iedereen die uit Zandvoort komt. Een wandelgroepje in het verzorgingstehuis de Bodaan is al begonnen met het rollatorwandelen. Sportservice Heemstede-Zandvoort wil in samenwerking met Amie Ouderenzorg, fysiotherapie de Prinsenhof en Stichting Pluspunt Zandvoort op meer locaties gaan wandelen.

Bron: Sportservice Heemstede-Zandvoort

Cookieinstellingen