College wil met startnotitie bestemmingsplannen Noord- en Middenboulevard actualiseren

Foto: Jaap Koper

In de actieve informatieplicht naar de gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders een besluit genomen voor de vaststelling van de startnotitie voor een actualisatie van het bestemmingsplan voor zowel de Noord Boulevard als de Middenboulevard. Volgens het college gaat het om de regels aan te passen aan de eisen van deze tijd.

Aanpassing geldt voor verschillende gebieden

De startnotitie is nodig om te komen tot een aanpassing die geldt voor verschillende gebieden. Het college wil de regels aanpassen aan de actuele wet- en regelgeving die ook voor de rest van de gemeente Zandvoort gelden. Het wil ook anticiperen op de omgevingswet, kleinschalige ontwikkelingen mogelijk maken en geconstateerde omissies repareren en bestemmingsplan toegankelijk en makkelijk leesbaar maken.

Verschillende argumenten

Het college komt met verschillende argumenten voor de actualisatie voor de bestemmingsplannen. Een van de argumenten die het Zandvoorts gemeentebestuur noemt is dat in de huidige bestemmingsplannen de bouwregels beperkter zijn dan bijvoorbeeld de vergunningsvrije mogelijkheden die de desbetreffende wet biedt.  Volgens het college zijn geactualiseerde bestemmingsplannen ook belangrijke bouwstenen voor bijvoorbeeld een omgevingsplan.

Risico’s en kanttekeningen

Risico’s en kanttekeningen maakt het Zandvoorts gemeentebestuur ook. Het college verwacht dat in ieder geval de eigenaren van de paviljoens aan de Boulevard Noord wensen hebben over gebruik van de paviljoens. Hierbij denkt het college aan wonen. Nieuwe ontwikkelingen/functies hangen volgens het college echter samen met de herontwikkeling van de Boulevard. Bij de totstandkoming van het bestemmingsplan zal daarom afstemming plaatsvinden met het zogenaamde Q-team.

Bron: Gemeente Zandvoort

'

Reacties

article
11393
Besluit over actualisatie van bestemmingsplan
In de actieve informatieplicht naar de gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders een
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/11393/college-wil-met-startnotitie-bestemmingsplannen-noord-en-middenboulevard-actualiseren/
2019-02-04T15:52:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/02/04153331/Noord-Boulevard-Jaap-Koper.jpg
actualisatie, bestemmingsplan, Middenboulevard, Noord Boulevard
Gemeente