Sloop gestart bij Passage Zandvoort

De gemeente Zandvoort gaat vandaag beginnen met de sloop van de Passage. Het eerste wat aan de beurt komt is het voormalige pand van het voormalige Australische restaurant Boomerang. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 3 juli. De aannemer verwijdert ook de kelder onder het pand en zal deze opvullen met zand. Op de vrijgekomen ruimte komen schelpen te liggen.

Stedenbouwkundige visie

De plannen voor de Passage vormen een onderdeel van de Entree Zandvoort dat in januari 2018 door de gemeenteraad voorlopig is vastgesteld met de stedenbouwkundige visie voor het Palacegebied. Door het beëindigen van de erfpacht kan de gemeente nu het pand van het voormalige restaurant slopen.

In gebruik

Sommige panden zijn nog in gebruik, andere zijn al opgeleverd. De gemeente zorgt dat de lege panden tot het moment van sloop een tijdelijke invulling krijgen. De voorkeur gaat uit naar cultureel-maatschappelijke initiatieven. Een van die initiatieven is gegeven aan een groep kunstenaars die tot aan de sloop enkele tijdelijke exposities gaan verzorgen.

Palacegebied

Zo is vooruitlopend op de ontwikkelingen is het Palacegebied de voormalige zwembad gesloopt. Uiteindelijk wil de gemeente met het Palacegebied plaats bieden voor appartementen, een hotel, overige horeca, winkels en wellness. Ook hoort het parkeren volgens de gemeente in dat gebied daarbij. Verder wil de gemeente een hoogwaardig ingerichte openbare ruimte bij als verbinding naar de boulevard.

Cookieinstellingen