Gemeente houdt opruimactie van fietswrakken

Foto: Pixabay

Vorige week heeft de gemeente Zandvoort aangekondigd om een opruimactie te houden van fietswrakken en fietsen die zijn achtergelaten. De gemeente heeft de daad bij het woord gevoegd en een flink aantal wrakken zijn verwijderd door Spaarnelanden.

93 fietswrakken

Eerder heeft de gemeente de wrakken voorzien van een geel label met de mededeling dat wanneer de eigenaar de fiets niet ophaalt, de gemeente deze verwijdert. In totaal zijn 93 fietswrakken met dit label verwijderd. Het Raadhuisplein en de boulevard, vanaf Bloemendaal tot het Badhuisplein, is volgens de gemeente nu vrij van fietswrakken.

Topje van de ijsberg

Volgens de gemeente is dit nog maar een topje van de ijsberg. Komende maand gaat de gemeente samen met Spaarnelanden verder met het opruimen van fietswrakken, omdat achtergelaten fietsen een grote ergernis zijn voor bewoners.

Stallingsruimte

Ook laat de gemeente weten dat er te weinig stallingsruimte overblijft voor fietsen die mensen wel gebruiken. ,,Bovendien zijn fietswrakken op straat een rommelig gezicht”, laat de gemeente op de eigen website weten. Een fietswrak is volgens de definitie van de gemeente een kapotte fiets. De wielen zijn bijvoorbeeld krom, de banden zijn lek of alleen het fietsframe staat nog in het rek. De wrakken worden niet bewaard maar direct vernietigd.

Foto: Sonja Rieck Pixabay

Cookieinstellingen