Nieuwe noodverordening maakt grotere samenkomsten weer mogelijk maar wel met 1,5 meter afstand van elkaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanaf 1 juli is het door een nieuwe noodverordening weer mogelijk om in grotere groepen samen te komen, maar dat moet wel nog steeds met anderhalve meter afstand van elkaar gebeuren. Dat staat in de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Blij

Burgemeester David Moolenbergh is blij met de nieuwe noodverordening, zodat bij het ingaan de zomer ook deze regels zijn versoepeld. ,,Maar er zijn nog wel regels. Het is van groot belang dat we deze blijven naleven in Zandvoort. Alleen op deze manier kunnen we voorkomen dat het virus weer om zich heen grijpt”, zegt de burgemeester op de gemeentelijke website. De burgemeester vindt dat een ieder daar ook een eigen verantwoordelijkheid in heeft.

Evenementen

Met de nieuwe noodverordening is het ook mogelijk dat er kleinschalige evenementen kunnen plaatsvinden, zoals een braderie, kermis, sportevenement of (food)festival. Er moet dan wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

In gesprek

De gemeente gaat in gesprek met de evenementenorganisatoren om te onderzoeken wat er mogelijk is binnen de 1,5 meter-norm. Alle organisatoren kunnen contact opnemen via 14 023 of een mail sturen naar [email protected]. De gemeente adviseert over de haalbaarheid van het voorstel. Is het voorstel haalbaar? Dan kunt u een evenementenvergunning aanvragen.

Kleine bijeenkomsten

Kleine bijeenkomsten kunnen volgens de gemeente sowieso worden georganiseerd. Wel is het uitgangspunt dat iedereen zich aan de 1,5 meter afstand houdt. De gemeente vraagt wel om een buurtbarbecue of straatfeest te melden. Wie een kleine bijeenkomst wil melden kan dat doen op de webpagina Producten en diensten van de gemeente Zandvoort.

Cookieinstellingen