Burgemeester is blij met levendigheid in badplaats

Burgemeester David Moolenburgh is blij dat er weer een stuk levendigheid terug is in Zandvoort, maar weet ook dat er andere problemen zijn zoals het gebruik van lachgas door jongeren. Daarnaast gaat Moolenburgh in op de maatregelen die zijn getroffen om de horeca ondernemers in het centrum de ruimte te geven in het dorp.

Een rondje door het dorp

Het is zoals de burgemeester zelf schetst. Hij loopt een rondje door het dorp en maakte een praatje met zowel de inwoners als de ondernemers in de badplaats. Daar constateert Moolenburgh van alles wat mensen zich bezighoudt in de plaats waar hij de burgemeester van is. Kritisch is de burgemeester ook als het gaat om het afval dat bezoekers achterlaten, omdat zij niet altijd de moeite nemen om het afval netjes in afvalemmers te gooien.

Bewogen maanden

,,We hebben zeer bewogen maanden achter de rug. De coronamaatregelen zijn inmiddels versoepeld, maar echt helemaal vrij vooruitkijken kunnen we helaas nog niet. We hebben er met elkaar alles aan gedaan om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ik ben trots als ik kijk naar hoe alle inwoners en ondernemers van Zandvoort en Bentveld zich hiervoor hebben ingezet, zelfs als dit om offers vroeg. Elkaar de ruimte gunnen vraagt om geven en nemen. Inmiddels hebben we de ruimte die we hebben in ons dorp zo goed mogelijk ingericht, om de dagjesmensen en toeristen die we graag zien komen, weer welkom te kunnen heten”, zegt de burgemeester.

Maatwerk

Vooralsnog is het maken van beleid in tijden van corona volgens hem maatwerk, want het is zoals Moolenburgh het zegt dat het een kwestie is van continue bekijken wat werkt en wat niet. ,,We hebben bijvoorbeeld met de afsluiting van de Haltestraat echt met de ondernemers afwegingen en keuzes moeten maken en nog steeds zien we dat er soms aanpassingen nodig zijn. Zo hebben we deze week besloten dat ook bij slecht weer de straat van donderdag tot zondag in de middag en avond gesloten blijft voor auto’s en fietsers. Het weer laat zich namelijk niet altijd goed voorspellen en kan vaak zomaar omslaan, zeker aan de kust. Daarnaast blijkt het ook veiliger om de straat gesloten te houden bij slecht weer. Zo ontstaat er geen verwarring, vooral niet onder bezoekers aan ons dorp”, zegt hij.

Brand

Verder merkt de burgemeester de positieve wijze op, hoe de badplaats is omgegaan met de brand bij Beach Club Tien. ,,De wijze waarop Zandvoort om Bas en Baudine en hun personeel ging staan na de brand in hun Beachclub Tien is hartverwarmend. Dat staat wat mij betreft symbool voor de sfeer en veerkracht in ons mooie dorp. Het is een prachtig voorbeeld van waar een klein dorp groot in kan zijn”, zegt Moolenburgh.

Cookieinstellingen