Gemeente Zandvoort gaat met Zandvoortse ondernemers een actieplan maken voor het Zandvoortse centrum

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een vertegenwoordiging van ondernemers en vastgoedeigenaren heeft samen met gemeente Zandvoort de handen ineen geslagen om te komen tot een gezamenlijk actieplan voor het centrum van Zandvoort. Hiermee moet de uitstraling van het centrum en het verlevendigen van het centrum en de aanloopstraten verbeterd worden. De kennis en ervaring van ondernemers en eigenaren in het centrum is hierbij van groot belang.

(bewerkt persbericht Gemeente Zandvoort)

Inbreng belangrijk

De gemeente vindt het belangrijk om tot een breed gedragen en gezamenlijk actieplan te komen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers hun mening en inbreng geven. De gemeente doet ook een oproep om zich aan te melden voor de rondetafelgesprekken.

Deelname aan enquête

De afgelopen weken zijn ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum van Zandvoort gevraagd deel te nemen aan een enquête. Naar aanleiding van deze vragenlijst (die tot en met 14 oktober online kan worden ingevuld) gaat de gemeente graag in gesprek met ondernemers en vastgoedeigenaren. Zodoende organiseren we rondetafelgesprekken met zowel ondernemers als vastgoedeigenaren. Alleen samen kunnen we de uitstraling van Zandvoort verbeteren en het centrum en de aanloopstraten verlevendigen.

Rondetafelgesprek vastgoedeigenaren en ondernemers

De gemeente organiseert rondetafelgesprekken met vastgoedeigenaren en ondernemers waarin ze dieper ingaan op de uitkomsten van de enquête. Daarin bespreken de deelnemers hoe iedereen samen het centrum kan verbeteren. Ondernemers en vastgoedeigenaren kunnen zich voor één van de gesprekken aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Hieronder zijn de data van deze gesprekken opgesomd.
– 20 oktober, 15.00 – 17.00 uur vastgoedeigenaren
– 21 oktober, 09.00 – 11.00 uur vastgoedeigenaren
– 22 oktober, 10.00 – 12.00 uur ondernemers

Convenant

Een goede samenwerking tussen vastgoedeigenaren, ondernemers en de gemeente is nodig om te komen tot een kwalitatief en gezamenlijk gedragen actieplan. Dit actieplan wordt een convenant met concrete acties, waarbij de focus ligt op het uitvoeren van de korte termijn acties en het ophalen van input voor acties op de middellange en lange termijn.

Provinciale subsidie toegekend

Voor het ‘Actieplan Zandvoort centrum’ heeft de gemeente met succes een HIRB+ subsidie van €25.000,- aangevraagd bij de provincie Noord-Holland. Met de subsidieregeling stimuleert de provincie Noord-Holland het toekomstbestendig maken van winkelgebieden in Noord-Holland. Met een bijdrage van de gemeente van €25.000,- is een budget beschikbaar van totaal €50.000,- voor het opstellen en uitvoeren van het actieplan.

Cookieinstellingen