New Future helpt jongeren met schulden

Op de website van de gemeente Zandvoort is een artikel te vinden waarbij jongeren die geldproblemen deze via het project New Future weer financieel de boel op orde kunnen brengen. De gemeente gaat in onderhandeling met schuldeisers en koopt schulden af.

(Bron: New Future en Gemeente Zandvoort)

New Future

Wie met geldproblemen te maken heeft kan mogelijk terecht bij New Future. Als de gemeente de schulden afkoopt heb je vanaf dat moment met nog maar één schuldeiser te maken en dat is de gemeente. Je betaalt over een periode van 3 jaar je schuld bij de gemeente af. Dat scheelt een hoop want er komen geen deurwaarders of incassobureaus meer bij je langs. Dat heeft volgens de mensen achter het project ook een ander voordeel: ‘Je kan je richten op je toekomst’.

Veel stress

Schulden en de problemen die dat met zich meebrengt zijn stress, wat je leven sterk kan beïnvloeden. Stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder goed kunt concentreren op werk of school. Onderzoek heeft uitgewezen dat de druk van schulden je cognitieve vermogen beperkt. Dit heeft invloed op je geheugen, leervermogen en het uitvoeren van complexe taken. Je kan het vergelijken met het maken van een moeilijke toets terwijl je een nacht niet geslapen hebt.

Hoog verwachtingspatroon

Veel jongeren hebben te maken met een hoog verwachtingspatroon. Niet alleen bij henzelf, ook in hun directe omgeving. Je moet keuzes maken die belangrijk zijn voor je toekomst, bijvoorbeeld op het gebied van school of werk. De gemeente Haarlem wil dat jongeren ongehinderd aan hun toekomst kunnen werken. Dus geen financiële stress, maar ruimte voor jou om te werken aan je toekomst.

Aanmelden

Je kunt jezelf via deze site aanmelden. Je krijgt hulp bij het overzichtelijk maken van je schulden. Ook werk je aan een toekomstplan en ‘financiële vaardigheden’. Zodra het overzicht compleet en het toekomstplan af is, ontmoet je jouw schulddienstverlener.

Benadering van schuldeisers

Samen maak je een plan om de schuldeisers te benaderen. De gemeente gaat voor jou in onderhandeling en probeert een afkoopregeling te treffen. Als dit gelukt is leen je het bedrag van de gemeente. Dit betaal je uiteindelijk over een periode van 3 jaar terug.

Cookieinstellingen