Gemeente Zandvoort gaat verder met herinrichting Van Fenemaplein

Foto: Gemeente Zandvoort

Afgelopen week zijn veel belangstellenden op de inloopavond afgekomen voor de herinrichting van het Van Fenemaplein. Tijdens de inloopavond zal de gemeente Zandvoort de opmerkingen zorgvuldig bekijken en meenemen in het verdere verloop voor de herinrichting.

Posters

Aan de hand van posters heeft de gemeente de geïnteresseerden geïnformeerd over de plannen. Volgens de gemeente zijn vrijwel alle aanwezigen het eens dat dit ontwerp een grote verbetering kan zijn voor het Burgemeester van Fenemaplein.

Reactiekaarten

Bewoners hebben via reactiekaarten suggesties gedaan aan de gemeente voor het uit te werken speel- en waterelement. Ook voor de nieuwe plek voor het beeld van Verkade ’het Mannetje van Zandvoort’ hebben inwoners ideeën aangedragen.

Aandachtspunten

Verder zijn er diverse aandachtspunten meegegeven voor het uitwerken van het ontwerp. De gemeente is blij met de vele positieve reacties en suggesties. De raadscommissie die de plannen bekijkt zijn ook positief over de plannen. Ook de commissie heeft op haar beurt ook een paar aandachtspunten meegegeven voor de uitwerking.

Openbare ruimte

Al eerder heeft het Zandvoortse college al laten weten om de inwoners te betrekken bij de inrichting van de openbare ruimte doordat er nu meer ruimte is in de begroting van de gemeente. De herinrichting van de Burgemeester van Fenemaplein is één van de openbare ruimtes die Zandvoort wil aanpakken. Het streven is om het nieuwe Van Fenemaplein gereed te hebben voor de grote zomerdrukte begint.

Cookieinstellingen