Zomertarief parkeren per maart ingegaan

Foto: Jaap Koper

Hoewel de temperaturen van de eerste dagen van maart anders hebben vermoed, is vanaf 1 maart toch het zomertarief voor het parkeren ingegaan. De tarieven kunnen per gebied verschillen.

Betaald parkeren

Van maart tot en met oktober 2018 geldt er een tarief van € 2,50 per uur voor betaald parkeren in het centrum en op de boulevard en parkeerterrein De Zuid. De parkeergarage in het centrum zal in de zomer een tarief van € 2,20 hanteren.

Parkeerautomaat

Bij de parkeerautomaat op straat is het ook mogelijk om verschillende parkeerproducten af te nemen. Zo is er een 5-uurskaart van € 10,30, een 24-uurskaart van € 13,70 en een 48-uurskaart van € 27,40. Het beginscherm van de automaat geeft ook uitleg over de selectie van de taal. Zo is het mogelijk om vier talen te selecteren. (Duits, Engels, Frans en Nederlands). Alle automaten zijn geschikt voor het betalen met PIN en Creditcard. Bij het merendeel van de automaten kunnen gebruikers ook met muntjes betalen.

Parkeerterrein P-Zuid

Op Parkeerterrein P-Zuid is het mogelijk om een weekkaart van € 45,90 te nemen. Verder zijn er abonnementen te krijgen voor een maand van € 76,50 en een jaar  € 153 bij ParkeerService. Abonnementen zijn ook te krijgen zoals het vooraf bestellen van grote aantallen dagkaarten voor evenementen en feesten bij strandpaviljoens. Deze zijn digitaal aan te vragen bij ParkeerService en de kaarten zijn daarna te krijgen bij de loge van Parkeergarage Centrum aan het Louis Davidscarré.

Parkeergarage Centrum (LDC)

In Parkeergarage Centrum (LDC) is het mogelijk om van 8.00 tot 10.00 gratis te parkeren. Datzelfde geldt in de uren van 20.00 tot 0.00. Het inrijden kan tot 22.00 terwijl uitrijden altijd kan. Vanaf 0.00 uur tot 8.00 uur betaalt iedereen € 1.

Terminals

De PIN-terminals op de betaalautomaten zijn geschikt voor PIN, Creditcard en Tap & Go. Abonnementen zijn digitaal aan te vragen bij ParkeerService en zijn vervolgens te krijgen bij de loge.  Meer informatie daarover is te vinden op de gemeentelijke website.

Cookieinstellingen