Nieuwe college van de gemeente Zandvoort kan aan de slag

Foto: Anya Terpstra

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zandvoort kan aan de slag. In de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond 5 juni is het nieuwe college geïnstalleerd.

Vier wethouders

Voor de komende vier jaar krijgt burgemeester Niek Meijer vier wethouders naast zich. De vier wethouders die de gemeente gaan besturen zijn Joop Berendsen (Ouderen Partij Zandvoort), Ellen Verheij-de Haas (VVD), Gert-Jan Bluijs (CDA) en Gerard Kuipers (D66). De laatste twee genoemde zijn ook de afgelopen vier jaar wethouder geweest.

Eerste termijn

Berendsen en Verheij-de Haas beginnen aan hun eerste termijn. Voor een deel is de portefeuilleverdeling al bekend. Berendsen gaat onder meer parkeren doen en is project wethouder voor het Waterorenplein, Verheij gaat onder meer ruimtelijke doen, Kuipers is verantwoordelijk voor onder meer economische zaken en kunst en cultuur en Bluijs is opnieuw de schatbewaarder van de gemeente.

Einde

Voor wethouder Gert Toonen van de PvdA Zandvoort is een einde gekomen aan zijn wethouderschap. Bij zijn afscheid heeft Toonen van de ambtenaren een bak geraniums gekregen om daar achter te gaan zitten. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, valt te bezien, omdat de oud-wethouder de nieuwe lichting politici van zijn partij met raad en daad terzijde gaat staan.

Voorbehoud

Enig PvdA-raadslid Maaike Koper ondersteunt het nieuwe college niet vanwege de VVD-deelname aan het college en het voorbehoud dat de Zandvoortse liberalen heeft gemaakt op het overeengekomen raadsprogramma. Het raadslid ziet vooral dat de VVD Zandvoort een voorbehoud heeft gemaakt bij parkeren, circuit, ambtelijke fusie, duurzaamheid en het Watertorenplein. In de ogen van de PvdA Zandvoort zijn dat nu juist de meest belangrijke punten uit het raadsprogramma.

Nieuwe raadsleden

Naast de installatie van de vier wethouders zijn dinsdag ook nog eens twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Helen Keur komt voor de Ouderen Partij Zandvoort in de raad en namens D66 Zandvoort zal Rob de Graaf een zetel gaan bezetten. Ruud de Wolff is voor OPZ als nieuw buitengewoon raadslid benoemd.

Foto: Anya Terpstra

 

'

Reacties

article
8660
Nieuwe college aan de slag
Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zandvoort kan aan de slag.
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/8660/nieuwe-college-gemeente-zandvoort-aan-slag/
2018-06-06T12:21:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/06123044/College-Zandvoort-Bijgesneden-Foto-Anya-Terpstra.jpg
nieuwe college
Gemeente