Raadsvoorstel
OPZ heeft gevraagd waarom het college heeft gemeend het raadsvoorstel in te moeten brengen nu er nog onderhandelingen lopen.
Wethouder Gert-Jan Bluijs laat namens het college weten dat de visie los staan van de Dienstverleningshandvest . Het handvest wordt nu besproken en niet de visie. ,,De dienstverleningsvisie is bedoeld om de
dienstverlening van beide gemeenten te verbeteren. Dit past binnen de ambitie van het Zandvoorts college", zegt Bluijs daarover. De gesprekken lopen nog en als er resultaten komen, zal het college deze met de raad gaan delen.
Kosten
Daarnaast heeft OPZ ook gevraagd om duidelijkheid te geven over de kosten voor het tot stand brengen, voor zover die niet zijn voorzien in de huidige overeenkomst worden geraamd op € 31.000 voor 2021. De grootste raadsfractie wil van het college weten of er een budgetplafond is afgesproken over deze raming. Als deze er zijn wil OPZ weten hoe hoog deze zijn en wanneer deze er niet zijn wil OPZ weten op welke wijze het college deze raming gaat bewaken. Volgens Bluijs is er een krediet verleend en is het uitgangspunt dat er binnen dit krediet wordt gewerkt.
Berenschot
Ook de VVD Zandvoort heeft om meer duidelijkheid gevraagd. De Zandvoortse liberalen hebben onder meer het onderzoek van
Berenschot aangehaald, waarbij het beeld bestaat dat inwoners en ondernemers in de badplaats voor een aantal zaken naar Haarlem moeten. De VVD Zandvoort vraagt zich af of het college zich herkent in dat beeld.
Verantwoordelijk wethouder Bluijs laat namens het college weten dat hij zich daar niet in herkent .
Veel afspraken toch in Zandvoort
,,Alle producten en diensten van burgerzaken worden geleverd in Zandvoort zelf. Ook het sociaal wijkteam en het CJG werken in Zandvoort. Daarnaast worden vrijwel alle afspraken met ondernemers en bewoners vrijwel altijd in Zandvoort gemaakt. Alleen het Werkplein is regionaal in Haarlem georganiseerd", zegt Bluijs daarover.