Ouderenpartij Zandvoort en VVD Zandvoort vragen om duidelijkheid rondom raadsvoorstel Dienstverlening

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zowel Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) als de VVD Zandvoort hebben vragen als het gaat om het raadsvoorstel Visie op Dienstverlening waar de menselijke maat centraal staat. De grootste raadsfractie is verbaasd dat de raad nu al het voorstel van het college krijgt, terwijl de onderhandelingen over een tussenevaluatie van de dienstverlening nog loopt. De liberalen juichen een verbetering van de dienstverlening toe waarop het college inzet, omdat sinds de ambtelijke fusie met Haarlem het hoognodig is. De VVD Zandvoort merkt wel dat er een achteruitgang is van de dienstverlening sinds de ambtelijke fusie.

Vragen over de visie

Beide raadsfracties zitten met vragen over de visie die eind oktober door het college is vastgesteld. OPZ wil weten van het gemeentebestuur waarom het toch heeft gemeend dit Raadsvoorstel Visie op Dienstverlening in te gaan brengen. Zeker als het vooruit loopt op die onderhandelingen, maar wanneer de onderhandelingen nog niet zijn afgerond, dan is OPZ geïnteresseerd in het resultaat. Als de onderhandelingen nog niet zijn afgerond wil OPZ weten welke vorderingen er zijn gemaakt. Daarbij wil de voormalige collegepartij weten of deze stroken met de zienswijze die het college op 21 augustus in een eerste overleg tussen beide colleges heeft ingebracht.

Onderzoek Berenschot

De VVD legt het zwaartepunt op een uitkomst van een tussenevaluatie uitgevoerd door Berenschot, waarbij inwoners en ondernemers negatieve ervaringen hebben met de dienstverlening zoals deze nu is. De Zandvoortse liberalen willen van het college weten of zij zich herkennen in deze uitkomsten. De VVD wil weten of bij het opstellen van de visie het Berenschot onderzoek een rol heeft gespeeld. De liberalen merken ook op dat de openingstijden aan de balie voor verbetering vatbaar zijn.

Cookieinstellingen