Personeel gezocht voor het Zandvoortse strand

Strandpaviljoens in aanbouw (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Strandpaviljoens in aanbouw (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Foto: Wim Meijer Fotografie

Hoewel de meeste strandpaviljoens al weer zijn afgebroken, wordt er nu al naarstig gezocht naar nieuw personeel. NH Nieuws meldt dat de komende maanden verschillende ondernemers op het strand tijdens de wintermaanden campagne gaan voeren om nieuw personeel voor op het strand te werven.

Op zoek naar mensen

Volgens Gerrit Barnard van strandpaviljoen Thalassa zijn ze vanaf de lente weer op zoek naar mensen. ,,En dan is het altijd weer kielekiele of we het wel of niet gaan redden”, vertelt hij aan NH Nieuws. De afgelopen zomer hebben veel strandpaviljoenhouders de nodige moeite gekend om gediplomeerd personeel in te zetten. Het is niet alleen een Zandvoorts probleem geweest.

Hoge druk

Volgens Bas de Jong van Strand Nederland heeft het personeel soms onder hoge druk moeten werken. ,,Mensen liepen op hun tandvlees. Dus wat we hoorden is dat ze soms noodgedwongen een dag dicht moesten”, zegt De Jong tegen NH Nieuws.

Woonunits

Om die reden zijn verschillende Regionale Opleiding Centra nu actief benaderd om studenten enthousiast te maken voor het werk op het strand. Verder zijn er initiatieven om oudere werknemers in dienst te nemen. Volgens het bericht op NH Nieuws zijn er op Texel zelfs speciale woonunits neergezet om daar koks aan te trekken en te vestigen. Gerrit Barnard vindt eigenlijk dat iedereen het werk op het strand gewoon eens moet proberen: Volgens hem is het uitzicht geweldig en heb je veel te maken met vrolijke mensen. ,,Goed verdienen, goed fooien. Voor mij is het een heerlijke baan. Gewoon doen!”, zegt hij tegen NH Nieuws.

Bron: NH Nieuws.

Cookieinstellingen