Wapen van Zandvoort ondernemers van het jaar in categorie horeca

Foto: Jaap Koper

Afgelopen week zijn uitbaters Rob Peters en Brigitte van Eig van het Wapen van Zandvoort uitgeroepen tot ondernemers van het jaar in de categorie horeca. Het is de beloning voor vijf jaar werk wat de twee hebben verzet om te komen tot waar het café aan het Gasthuisplein nu staat.

Appartementen

Vijf jaar geleden heeft de huidige pandeigenaar het plan gevat om er appartementen te beginnen. Echt leven in de brouwerij op het plein zit er niet, maar als Rob zich meldt om toch aan de gang te gaan, geeft de eigenaar het een kans.

Kennen

Brigitte leert Rob in het Wapen van Zandvoort zelf kennen, worden ook verliefd en daarna helpt ook Brigitte mee. Zelf komt ze er steeds meer in. Het tweetal wordt ook een stel en Brigitte is niet meer bij Rob weggegaan.

Niks

,,Er was niks. We zijn gewoon aan de slag gegaan om er iets van te maken”, zegt Brigitte. In die periode zit geen loop in het oudste café van Zandvoort, dat daarvoor in de afgelopen jaren veel uitbaters heeft gekend. Het is dankzij het doorzettingsvermogen van het tweetal nu weer een begrip in het dorp.

Ondernemer van het jaar

,,We hebben ons nek uitgestoken”, vertelt Brigitte. Dat heeft volgens haar ook te maken met het afgelopen jaar bij de opening van Pride at the Beach, waar op dat moment ook een podium staat met allerlei festiviteiten rondom het festival.

Verbouwing

Binnenin het café hebben Rob en Brigitte de boel flink aangepakt. Marcel Holzhaus doet de verbouwing en lost ook het jarenlange stankprobleem onder het biljart op. ,,Nu staan de tranen in mijn ogen van blijdschap als ik dat niet meer ruik”, zegt Brigitte enigszins emotioneel.

Kast

De kast die bij het biljart heeft gestaan, is de oude achterwand van de bar en die eerst rechts in t café heeft gestaan. ,,De kast is helemaal gelakt en gerestaureerd. Ook alles wat er aan de oude schrootjeswanden hing aan schilderijen en oude foto’s enz. hangt nu inmiddels aan de goed geïsoleerde en brandveilige wanden”, vertelt Brigitte.

Sfeer

Uiteraard hebben Rob en Brigitte geprobeerd om de sfeer van ’t oude Wapen van Zandvoort te behouden. ,,Dat is gelukt. De oude lampen zijn weliswaar opnieuw voorzien van nieuwe bedrading, maar die hangen er gewoon en het mooie Wapenschild met wel of geen echte haringen er in staat gewoon weer op de barkast maar nu achter een mooie nieuwe bar”, zegt Brigitte trots.

Blij

,,Mijn geluk zit als mensen met een blij gezicht weer de deur uitgaan”, vertelt Brigitte. Op de avond van de prijsuitreiking is dat ook te zien. Vijf jaar geleden heeft de Zandvoortse Courant tijd nog gemeld dat het oudste café haar deuren definitief gaat sluiten, maar niemand van de gasten denkt daar meer aan, want Rob en Brigitte hebben alweer plannen voor het komende jaar.

Cookieinstellingen